Innebandy

Toppmatch mot Mora väntar Malmö FBC

Nyligen korade världsmästaren Ellen Rasmusson är hemma igen. Då väntar direkt toppmöte med Mora.
– Vi behöver börja ta poäng mot topplagen, säger Malmö FBC-stjärnan. 

För Ellen Rasmusson har de senaste veckorna varit händelserika. När Malmö FBC på hemmaplan nyttjat landslagsuppehållet till extraträning har hon själv hunnit bli världsmästare.

– Det har varit en jättehäftig resa, och att få avsluta med guld var jättekul. Det var vårt stora mål, säger hon.

En tidig skada satte käppar i hjulet under slutspelets inledning – men därefter tog det fart. Malmö-stjärnan fick vara bidragande i att ta Sveriges sjunde raka VM-guld.

– Jag är väl halvnöjd med hur det gick. Jag stukade foten i första matchen, sen vilade jag två matcher. Därefter fick jag spela mer, i semifinalen och finalen. Med de matcherna är jag nöjd, säger Ellen Rasmusson.

Tillbaka på svensk mark har hon endast hunnit göra ett fåtal träningspass med laget. Direkt slängs hon in i hetluften mot toppkonkurrenten Mora.

– Det har varit ett splittrat lag i några veckor nu. Jag hoppas och tror att vi är samspelta igen, och jag tror vi kommer göra en bra match mot Mora.

Hur viktigt är det att ta poäng i toppmatcherna?

– Varje match är viktig, såklart. Men extra roligt är det att spela dessa matcher. Vi vill ju vara med där uppe och slåss. Vi har inte tagit någon poäng mot topplagen – så det är dags att göra det nu.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close