skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKMalmö FFNyheter

Förre MFF-spelaren Felix Konstandeliasz är klar för Lunds BK

Efter att inte ha fått förlängt kontrakt med MFF tar Felix Konstandeliasz ny sats i Lunds BK. Den 20-årige mittfältaren har skrivit på ett ettårskontrakt med division 1-klubben.

I år var han utlånad till Mjällby AIF, där det dock inte blev så mycket speltid.

– Jag har inte följt honom så noga tidigare, men vi har kört tre pass nu i november och han har varit med på alla dem. Då har jag sett att Felix är en kreativ spelare med god teknik och tryck i steget, säger nye LBK-tränaren Anders Grimberg.

Felix Konstandeliasz kan användas på de flesta offensiva positionerna. Anders Grimberg ser honom dock i utgångsläget som en spelare på kanten på mittfältet.

– Med start från ett ytterläge kan han gå in mot mitten.

Lunds BK:s sportchef Bosse Cronqvist tycker att det är positivt att Konstandeliasz väljer division 1 – och Lunds BK.

– Felix har en väldigt ödmjuk inställning. Han känner att först måste han visa att han kan göra intryck på den här nivån, vinna nytt självförtroende med speltid och sedan ta ny sats uppåt. Det är klokt och bra, för både Felix och oss.

Dessutom blir det en returbiljett till Lundabygden. Felix Konstandeliasz lämnade Dalby GIF som tolvåring för spel i MFF och nu har han flyttat tillbaka hem till Dalby efter utflykten till Blekinge. Då är Lund både nära och bra.

I somras gjorde för övrigt Lunds BK klart med Noel Hansson från MFF:s P19. Han är klar för fortsatt spel i ”Krubban” 2020. Däremot är det fortfarande osäkert om från MFF till LBK utlånade målvakten Jakob Tånnander –  liksom Konstandeliasz ursprungligen från Dalby GIF – blir kvar.

– Vi vill gärna att det blir så, men Jakob funderar. Beskedet kommer nog att dröja ett tag, säger Bosse Cronqvist.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close