FotbollLB07Nyheter

LB07 har hittat sin nye huvudtränare

Han har tränat Nyköping och Sandviken, ingått i Hasse Backes ledarstab i det finska landslaget och varit ungdomstränare i AIK. Nu flyttar John Wall till Malmö för att ta över som tränare i division 2-nykomlingen LB07.

– Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå att få hit honom, inte minst eftersom han numera bor i Gävle och borde vara aktuell för lag högre upp i seriesystemet. Men det löste sig och det beror på långsiktigheten i det jobb vi ska göra. Han vet att vi har en stark ungdomsverksamhet och är lockad av att vara med och försöka etablera LB07 som nummer två i Malmö, säger LB07:s klubbchef David Wernersson.

Lite hjälpte det säkert att David Wernersson och John Wall arbetade ihop i Nyköpings BIS.

– Ett halvår. Därför vet jag hans styrkor, säger Wernersson och berättar att Wall även kommer att jobba på ungdomssidan i LB07.

– Han ska hjälpa till med individuell träning och videoanalys. Att jobba med videoanalys är han bra på, det var bland annat det han hjälpte Hasse Backe med.

Resten av ledarstaben i LB07 är ännu inte klar, liksom sammansättningen av truppen.

– Vi ville göra det här först och utgå från det. Men vi startar inte precis från noll. Just nu har vi 14-15 spelare i truppen. Eftersom den är så ung letar vi efter något eller några rutinerade nyförvärv till, säger David Wernersson.

Hittills klara nyförvärv är Rasmus Persson från Åkarps IF, Primus Swenson från KSF Prespa Birlik, målvakten Marko Lukic från IFK Trelleborg och Simon Råstedt från BK Olympic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close