FotbollGIF NikeIFK MalmöNyheter

Ytterligare en GIF Nike-spelare klar för IFK Malmö

IFK Malmö fortsätter att värvar från GIF Nike. Anfallaren Jonathan Ahlbäck Ikonen blir den fjärde spelaren IFK Malmö hämtar i Lommalaget och det totalt nionde nyförvärvet. Tidigare har ju IFK Malmö även gjort klart med Nike-tränarna Per Harrysson och Jan Strandberg.

– Det är en mycket allround spelare som lever på sin extremt fina fysik. Med sin snabbhet och styrka är han lika duktig defensivt och offensivt, säger Jan Strandberg till IFK Malmös hemsida och fortsätter.

– Jonte gjorde många poäng i Nike där han alternerade mellan att spela central anfallare och på kanten. Men bästa matchen var som ytterback.

Jonathan Ahlbäck Ikonen är 22 år gammal och spelade säsongen 2019 i GIF Nike. Innan dess var han i Höganäs BK och i Hässleholms IF. I de tre klubbarna har han gjort fem raka säsonger i division 2 och 3 med totalt 74 seriematcher.

Jag har höga ambitioner på fotbollsplanen och vid valet av klubb måste klubben matcha dessa, vilket jag upplever att IFK gör. En annan bidragande faktor är tränarstaben. I år hade jag ett väldigt lyckat år tillsammans med Per Harrysson och Jan Strandberg och jag vill gärna fortsätta det samarbetet, säger Jonathan Ahlbäck Ikonen till hemsidan.

De övriga spelarna IFK Malmö har gjort klart med från GIF Nike är Elliot Lindquist Nilsson, Henrik Ahlberg och Robin Fors.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Avdo Bilkanovic)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close