HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö förlänger med stortalangen Tim Hilding

Tim Hilding blir kvar i HK Malmö ytterligare ett antal säsonger. Den 19-årige mittnian, som nyligen blev uttagen i Sveriges trupp till sommarens U20-EM, har skrivit på ett kontrakt som gäller fram till 2023.

– Det känns verkligen kul och inspirerande att få fortsätta ytterligare tre år i HK Malmö. Jag har jobbat hårt för att komma så här långt i karriären och landslagsplatsen är ett kvitto på att den extra fysträningen gett resultat och gjort mig till en bättre handbollsspelare. Jag känner att jag utvecklats på ett positivt sätt i HK Malmö under Stians ledning och att jag fått allt mer förtroende både i Handbollsligan och i de internationella matcherna säger Tim Hilding i ett pressutskick.

Han är fostrad i Ljunghusens HK och är inne på sin tredje säsong i HK Malmö.

– Jag gläder mig att få fortsätta utveckla Tim som handbollsspelare. Hans kurva pekar åt rätt håll och nu får vi ytterligare tre år tillsammans för att han ska kunna ta ytterligare kliv. Att Tim skriver på ett längre kontrakt är en viktig signal till andra yngre spelare i och utanför klubben att detta är en bra miljö att både spela handboll i och utvecklas som människa säger tränaren Stian Tönnesen.

Ordföranden Jörgen Rasmusson är lika nöjd med förlängningen.

– För oss i HK Malmö är det extra glädjande att en talangfull spelare som vi själva varit med att förädla och utveckla väljer att stanna i klubben. Ända sedan föreningen bildades 2007 har detta varit ett uttalat mål och vi kommer nu fortsätta arbetet med att utveckla och locka talangfulla spelare till föreningen.

Redan på annandagen är det för övrigt slut på julvilan för HK Malmö. Då väntar en hemmamatch mot IFK Skövde i Baltiska Hallen (start 18.00).

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Christoffer Borg Mattisson)

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close