HandbollHK MalmöNyheter

Toppmatch väntar HK Malmö

Under torsdagen är HK Malmö åter tillbaka på hemmaplan, då toppkonkurrenten Skövde kommer på besök. 

Inför annandagens batalj skiljer endast fyra poäng lagen åt, när den 21:a omgången av Handbollsligan inleds.

– Vi har lite revansch att utkräva. Men det ska bli väldigt roligt. Det kommer ett julfirande inför här, men det ska inte hindra oss från att ha fullt fokus på matchen, säger HK Malmös målvakt, Anton Hellberg, som berättar att han firar sin jul i just Skövde, där han kommer från.

Toppmatch är epitetet för torsdagens möte. Men Anton Hellberg frånslår sig uppfattningen om att segrar i de matcherna skulle vara viktigare än några andra segrar.

– Säg att vi slår Skövde och sedan förlorar mot exempelvis OV Helsingborg, då spelar det inte så stor roll. Alla matcher är lika viktiga, tycker jag.

HK Malmö kommer från dubbla segrar mot Önnered. Anton Hellberg lyfter lagets nuvarande form.

– Vi har varit väldigt stabila. Vi har varit starka både framåt och bakåt. Men jag tror att det krävs att vi kommer upp i ytterligare en nivå när vi möter Skövde, säger han.

– Annars känns det väldigt bra. Vi kommer även ha ett bra stöd från publiken på hemmaplan.

Till mötet med Skövde är det ännu outsagt vilken målvakt som inleder i mål. Men Anton Hellberg menar att det inte förändrar hans fokus.

– Jag laddar upp på samma sätt oavsett vad. Jag har märkt av tidigare erfarenheter att det inte funkar att gå in på halvfart. De är en lång säsong och vi vill gå så långt som möjligt, då gäller det att ha två bra målvakter.

Hur ser du på konkurrenssituationen med Oscar Jensen?

– Jag tror det höjer oss, samtidigt som jag inte tycker att vi har någon konkurrens. Vi får spela mycket, båda två. Man blir mest glad för den andres skull.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bilbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close