FotbollHelsingborgs IF

HIF värvar färöisk mittfältare

Helsingborgs IF är överens med FH Hafnarfjördur om en övergång av färöiska landslagsmittfältaren Brandur Hendriksson, meddelar klubben i ett pressmeddelande. Den nyblivna 24-åringen har tecknat ett treårskontrakt med HIF.

Brandur är fostrad i FC Köpenhamn där han gjorde sin A-lagsdebut i augusti 2014. I december 2015 lånades mittfältaren ut till Vendsyssel FF innan han den efterföljande sommaren gjorde en permanent övergång till Randers FC.

I april 2018 lämnade han Danmark för spel i isländska FH Hafnarfjördur. Han har dessutom spelat 32 landskamper för Färöarna. Nu är den 24-årige islänningen klar för HIF.

– Efter några veckors spekulation känns det skönt att vara här och gå runt på arenan. Jag vet att det är en traditionell klubb med stor historia och ett lag som vill spela fotboll. Arenan och faciliteterna är toppklass så jag är väldigt exalterad över att vara här och vara en del av laget. Förhoppningsvis kan jag ge fansen något de kan vara nöjda med, säger mittfältaren till HIF:s hemsida.

HIF:s huvudtränare Olof Mellberg:

– Jag känner Brandur väl från min tid i FC Köpenhamn där han som ung talang visade stor potential. Det ska bli intressant att följa hans utveckling i HIF, säger huvudtränaren.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close