IshockeyNyheterRedhawks

Formstarkt Redhawks hoppas på derbyrevansch

Malmö Redhawks har ännu inte lyckats vinna ett Skånederby denna säsong. Men under kvällen hoppas man på den första segern. 

Efter en tyngre period har Malmö Redhawks stått för fyra raka segrar under decembers senare del. Till lördagens möte med Rögle kommer man därför med vinden i seglen.

– Jag gillar hur vi spelar. Vi försvarar oss bra, vi jobbar som ett lag, vi spelar tillsammans. Vi är svårslagna, bra defensiv och jobbar hårt – det är många av våra nyckelord, säger Redhawkstränaren Peter Andersson till klubbens hemsida, med senaste segern mot Linköping färskt i minnet.

Det väntas storpublik till ett kokande Malmö Arena.

– Det kommer vara skillnad när det är fullsatt. Jag är väl medveten om att det är derby, att det finns historik mellan klubbarna. Matcherna brukar svänga extremt mycket, så det är svårt att förutse vad som ska hända, säger han.

Fyra raka segrar har till stor del byggt på en solid defensiv. Mot Linköping senast visade man stark moral och vände underläge till seger på straffar.

– Det är ovärderligt i vår bransch[att vända matcher]. Det går ju ut på att vinna, och nu har vi lyckats göra det i några matcher. Det märks på killarna, det blir roligare att komma till jobbet, säger Peter Andersson till klubbens hemsida.

Rögle var länge ett av säsongens stora utropstecken – Redhawks länge en av ligans besvikelser. Men under den senaste tiden har lagens respektive formkurvor skiftat riktning. Därför skiljer det så få som tre poäng lagen emellan inför derbyt.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close