FotbollNyheter

Tredje gången gillt för Snogeröds IF?

Ikväll är det dags för herrarna att spela årets sista cup, Askecupen.  De två föregående åren har Snogeröds IF stått som slutsegrare. Vinner man cupen även i år och därmed tre gånger i rad så får man behålla pokalen.

Stämmer detta Alfred Palm, klubbikon i Snogeröd?
– Ja. Vi har verkligen levererat i Askecupen de senaste åren. Vad gäller att behålla pokalen får du nog fråga tävlingsledningen om. 

Vad talar för att ni kommer att knipa segern ikväll också?
– Vi ställer upp med ett riktigt bra lag med många tekniskt duktiga spelare. Dessutom har flera av dem inte varit med tidigare vilket bidrar till att hungern är stor. 

Årets cup spelas i den nya Lågehallen. Hallen har annat golv och är betydligt större än de gamla lokalerna. Spelar detta någon roll?
– Det tror jag. Först och främst kommer den nya arenan bidra till ett trevligt arrangemang från läktarhåll. Som medfinansiär via kommunalskatten är man extra stolt över att Hörby har en sådan fin arena.

Jag tror de spelande och “bättre” lagen kommer ha en fördel av den större planen vilket gynnar oss.

Vilka ser du som de största hoten och varför?
– Linero IF är bra. De spelar dessutom i Futsal-serie. Annars sticker Södra Sandby IF ut med högre divisionstillhörighet.

Många av lagen ni möter ikväll finns också i ert kommande seriespel. Prestige att vinna?
– Prestige finns alltid. Dock tror jag resultaten i cupen inte är något man tänker på när serien drar igång.

Du har varit i Snogeröd i många år. Du är för det mesta med men ikväll är du inte på plats?
– Det stämmer. Även om jag är lite av en inomhusspecialist kommer laget klara sig utmärkt utan mig och mina för tillfället många extrakilo.  Jag är i London för att fira nyår med familjen.


Alfred Palm Snogeröds IF

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close