FotbollNyheter

Åkarp värvar hemvändare från Ettan Södra

Under årets sista dag aviserar Åkarps IF ett starkt nyförvärv till truppen.

Det är André Johansson som hämtas in från Ettan Södra-laget Lunds BK, och därmed är tillbaka i sin moderklubb.

25-åringen kom till LBK från lokalrivalen Torn inför 2019. Tidigare har han även representerat BW90 samt college-lag i USA.

“Han har flera år kvar på hög nivå men väljer spel för oss. Det är spännande att se spelare välja oss före klubbar på högre nivå, vilket visar att vi är en attraktiv klubb som är på god väg framåt. Med André i laget får vi en hårt jobbande mittfältare som har en stor vinnarmentalitet och erfarenhet från spel på högre nivå”, skriver Åkarps tränare, Eremal Zejnullahu, i ett sms till Skånesport.

Trots att flytten är ett par pinhål ner, så är André Johansson fast besluten om att fortsätta spela fin fotboll även i Åkarp.

– Det är tillbaka till min moderklubb, vilket känns bra. Ett par divisioner ner, visst, men jag känner att det är där hjärtat alltid har funnits. Det känns som en bra möjlighet. Åkarp gick bra förra säsongen och jag hoppas kunna bidra nästa år, säger André Johansson.

För hans del fanns att återvända till Åkarp i tankarna – men först om något år. I Lunds BK var han en frekvent spelare på mittfältet under året, men klubben valde att inte förlänga kontraktet.

– De har sagt att de vill skära ner på kostnader. Det var deras val, helt och hållet, säger han, och fortsätter:

– Det är klart att jag gärna hade varit kvar Jag trivdes väldigt bra där och det kändes som vi hade något bra på gång. Men jag satsar hårt på civila karriär, och det har funnits i tankarna att gå tillbaka till Åkarp. Nu blev det lite tidigare än tänkt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close