HandbollNyheter

Eslövs IK lånar från SHE

H65 Höör och Eslövs IK har sedan tidigare ingått ett samarbete. Nu nyttjas det till en spelarlån. 

Det är Hedda Källström som lånas ut från SHE-laget H65 Höör för att förstärka Eslövs IK i deras kamp i den allsvenska toppen.

Hedda Karlström lånas initialt ut under årets två inledande månader, januari och februari, men kan komma att stanna längre i EIK. Hon är spelklar till kommande matchen, den 6:e januari.

– Hedda har tränat hårt och utvecklats för varje säsong, men inte synts så ofta i SHE. Hon har fortsatt utvecklingspotential, men ibland är det bättre att få matchtid på ”rätt” nivå och jag tror att detta är en lösning som gynnar samtliga parter, säger H65-tränaren Ola Månsson till klubbens hemsida.

Lasse Eklöv, tränare i Eslöv och tidigare assisterande tränare i H65 i fyra säsonger, känner väl till Källströms kvalitéer.

– Jag har tränat henne på nära håll och har följt hennes utveckling. Det är inte lätt att ta en plats i Sveriges bästa lag H65, men hos oss kommer hon att få mer utrymme. Hedda kan användas både på nio meter och som tvåa i försvaret. Det är en väldigt habil handbollsspelare som har bredden som sin styrka och jag är övertygad om att hon kommer att bidra positivt under den andra halvan av säsongen som återstår, säger han i en kommentar på H65:s hemsida.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close