FotbollNyheterTrelleborgs FF

Alexander Tengryd tillbaka i TFF: “Kan bli ett spännande år”

Efter en tid verkandes i andra klubbar är Alexander Tengryd  tillbaka där allt började – i Trelleborgs FF. Nu ska han i rollen av assisterande tränare bidra till ett positivt år för TFF.
– Jag har utvecklats mycket under min tid ute, säger han. 

Alexander Tengryd, 33, gick från spelare i Trelleborgs FF:s ungdomslag till att träna klubbens U16-lag vid 18 års ålder. Mellan åren 2008-2012 arbetade han i A-lagets tjänst – med nuvarande TFF-tränarna Kristian Haynes och Magnus Andersson i laget.

Med flertalet säsonger på annan ort återvänder Alexander Tengryd till TFF, där han bildar en tränartrio tillsammans med ovan nämnda Haynes och Andersson.

– Det känns väldigt bra. Jag tycker om Trelleborg oerhört mycket och har fått min fotbollsuppfostran här, Kombinerat med att jag har en väldigt bra relation med både Magnus och Kristian gjorde att det kändes naturligt att ta steget tillbaka, säger Alexander Tengryd.

Efter att han lämnade TFF 2012 har Alexander Tengryd hunnit avverka klubbar som Brommapojkarna, Ängelholms FF och senast Helsingborgs IF.

– Att ha kommit utanför Trelleborg har varit nyttigt för mig. Man får möjligheten att jobba med andra tränare, otroligt många bra tränare. Sen att uppleva andra föreningskulturer. Allt det tar jag med mig in nu när jag är tillbaka i Trelleborg, säger han, och tillägger:

– Jag känner att jag blivit bättre för varje år, och det är nog mycket tack vare att jag befunnit mig i många olika föreningar, tillägger han.

På vilket sätt kommer du och Kristian [Haynes] komplettera varandra?

– Genom att vi är väldigt lika i hur vi ser på människor, i hur vi ser på fotboll. Sen är vi olika också, såklart. Vi har olika bakgrunder – Kristian har en lång spelarkarriär, jag har en längre tränarkarriär. Men vi är goda vänner och har känt varandra länge och har en stor och ömsesidig respekt för varandra.

Alexander Tengryd hoppas kunna nyttja erfarenheten från tidigare klubbar i arbetet i TFF. Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF:s spelmässiga 2019 gick inte i linje med vad förhandstips och sympatisörer förutspådde. Alexander Tengryd väljer att fokusera på det som komma skall.

– Det är en välmående klubb, både ekonomiskt och storleksmässigt har vi växt sedan jag var där sist. Nu bygger vi inför kommande säsong, och där har jag en väldigt god känsla. Vi har en spännande trupp med bra mix på spelarna. Det kan bli ett spännande år, säger Alexander Tengryd.

– Det kommer krävas att vi får ihop laget, att vi lyckas spela på det sätt vi vill. Det är många parametrar som spelar in. Men stämmer det för oss, så kan det bli ett bra år, tillägger han.

Utöver förlängningarna med Haris Brkic och Mattias Håkansson har TFF förstärkt truppen i form av HIF-spelaren Fredrik Liverstam samt Fritiof Björkén från Brommapojkarna.

Alexander Tengryd har ännu endast hunnit träffa spelartruppen i civilt sammanhang. Men på frågan om eventuella nyförvärv till laget kan han ändå delge ett svar.

Just nu tittar vi på spelare både på kort och långsikt. På profiler som passar in i vårt sätt att spela och på personligheter som vi som förening vill jobba tillsammans med. Det är tyst just nu, men vi jobbar hela tiden på att uppdatera oss spelarmarknaden, sen om saker sker i detta eller kommande fönster återstår att se. 

I dagsläget – hur nära är ni att landa något nytt?

– Vi är i den processen där vi håller på med rekryteringar. Sen kan det gå mer eller mindre fort.

Med tanke på din HIF-koppling – kan man vänta sig fler spelare därifrån?

– Det vet man aldrig. Men vi är väldigt nöjda med att vi lyckats rekrytera Fredrik Liverstam.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close