FotbollTorns IF

Torn-målvakten klar för allsvensk klubb

Efter endast en säsong i Torns IF lämnar målvakten Felix Jakobsson klubben. 20-åringen är klar för allsvenska IFK Norrköping. 

Felix Jakobsson lämnade 2018 dåvarande division tre-laget Eslövs BK för division ett och Torns IF. I konkurrens av målvaktskollegan Svante Hildeman stod Jakobsson ut och fångade intresset hos klubbar högre upp i seriesystemet.
Spekulationer har blivit verklighet – nu är Felix Jakobsson klar för anrika storklubben IFK Norrköping.

– Det är såklart jättekul för Felix, men även för Torn som förening. Det är jättekul för en så liten förening att skicka fler spelare upp i seriesystemet. Det är en spelare som tagit stora steg på bara ett år, säger Torn-tränaren Richard “Kalle” Ringhov till Skånesport.

I IFK Norrköping kommer Felix Jakobsson troligtvis att lånas ut till samarbetsklubben Sylvia. Då på ett så kallat “24-timmarskontrakt”, där Norrköping har möjlighet att kalla tillbaka honom.

Felix Jakobsson inledde sin fotbollskarriär i Svalövs BK. Vid 15 års ålder lämnade han för Landskrona BoIS, och sedermera Eslövs BK.

Samtidigt som Torn tappar Felix Jakobsson väljer man att fylla hans tomma plats i truppen. In plockar man ytterligare en Eslövsspelare – 20-årige Beck Dane Wallgård.

– Det är en väldigt duktig, ung målvakt som vi haft kontakt med tidigare. Nu passade det väldigt bra. Det är en målvakt som håller måttet – nu har vi två väldigt bra målvakter, säger Richard “Kalle” Ringhov

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close