Eslövs HFHandbollNyheter

Seriefinal för Eslövs HF: “Blir roligt”

Vardagen med handboll är i återtågande. För Eslövs HF inleds omstarten med en seriefinal på söndagen – mot obesegrade Fjärås.

Från början var tanken att morgondagens möte skulle spelas den 22:a december. Men den flyttades alltså fram. Spelande tränaren Henrik Hurtig bekänner abstinensen efter handboll.

– Det har varit ett långt uppehåll, extra långt. Så det ska bli extremt roligt att spela igen. En tuff och spännande match att inleda med också, säger han.

Fjärås har ännu inte förlorat en match. För Eslövs del gäller det att se upp med deras starka kontringsspel.

– Vi behöver vara noggranna när de ställer om, därifrån vet vi att de kan straffa många lag, säger Henrik Hurtig.

– Vi behöver våga ha tålamod och göra allt ordentligt. Sen spela uppoffrande och jobba för varandra. Där har vi fortfarande lite att förbättra, tillägger han .

Trots tider av sjukdomar har Eslövs HF möjligheten att mönstra ett starkt lag. Med bra träningar i benen är känslan optimistisk.

– Alla är friska och krya, trots vinterkräksjuka och liknande. Vi har tränat på väldigt bra, jag har en god känsla inför denna och kommande matcher.

Har ni förstärkt under uppehållet?

– Vi har fått hem Anton Persson från studier i USA. Han behöver några träningar till innan han är riktigt redo. Annars är det samma trupp.

Läs mer här! Suveräna Eslövs HF belyser ödmjukhet: “Det som krävs”

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close