skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborgs FF

TFF tar in ny målvaktstränare

Trelleborgs FF har gjort klart med en ny målvaktstränare efter Tomas Håkansson. Det blir den 39-årige Thomas Kozma som kommer in, meddelar klubben. 

Efter sex år som målvaktstränare i Eskilsminne IF kliver han in i samma roll i TFF inför säsongen 2020.

Thomas Kozma började sin fotbollskarriär i Hässelby SK FF, där han spelade tills han var 14 år. Utöver Hässelby har han också spelat i bland annat Brommapojkarna, Växjö Norra, collegefotboll i USA och ligaspel i Australien. Som 28-åring stoppade ett skadat knä honom från fortsatt målvaktsspel och han valde istället att gå vidare som målvaktstränare.

– Thomas Kozma har en lång erfarenhet som målvaktstränare och har gjort det väldigt bra i Eskilsminne. Jag är glad över att vi kan starta säsongen 2020 med en kunnig och bra målvaktstränare på plats, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF, i ett pressmeddelande. 

Tomas Håkansson kom in som målvaktstränare i Trelleborgs FF inför säsongen 2019 men lämnar nu klubben.

– Tomas Håkansson har valt att kliva av rollen som målvaktstränare hos oss för att få mer tid för familjen. Han har bidragit mycket med sin erfarenhet och vi tackar honom för hans tid hos oss, säger Mattias Kronvall.

I Eskilsminne ersätts Tomas Kozma av tidigare HIF-målvakten Daniel Andersson, som blir ny målvaktstränare i division ett-laget.

– Det känns mycket bra att vara tillbaka i fotbollen som man brinner så mycket för och det ska bli riktigt kul att se vad man kan utveckla i Eskilsminne. Jag har ett modernt tänk och vill gärna ha spelande målvakter som kan vara med i spelet som en extra back, samtidigt som de ska kunna dominera sitt straffområde. Jag ser fram emot att träffa alla spelare och framförallt då målvakterna så klart, säger Daniel Andersson till Eskilsminnes hemsida.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close