Höllvikens IBFInnebandy

Höllviken inleder året med rysarmatch

Efter ett mer än två veckor långt uppehåll är SSL-ligan tillbaka. Under måndagen väntar hett möte i bottenskiktet, där Höllvikens IBF tar emot Warberg.
– Det ska bli kul att dra igång, säger Höllvikentränaren Joon Berggren. 

För måndagens kombattanter blir den 20:e omgångens match av ångestladdad karaktär. Gemensamma nämnaren för Höllviken och Warberg är att de båda suktar poäng, då de är huserande kring nedflyttningsstrecket.

Rysarmatch, menar undertecknad – Höllviken tränaren Joon Berggren säger såhär:

– Vi börjar ju med roligast tänkbara matcher här med tre tuffa matcher direkt. Och Warberg blir spännande. Det är full fart direkt från början, vilket är väldigt kul. Vi måste på med blåstället och köra.

Oavsett emotionella värden så är mötets dignitet av stor vikt. Att ta poäng från en närliggande konkurrent kan sällan underskattas. Lagen delar samma poängskörd inför mötet. Höllviken har dock vunnit de två tidigare mötena lagen emellan denna säsong.

– Spelarna är införstådda med läget och vad som krävs av dem. Någonstans är det sådana här matcher man tränar för. Med hög intensitet och mycket känslor. Såklart hade vi hellre legat kring ett annat streck i tabellen, men det är bara att acceptera och göra vårt yttersta, säger Joon Berggren.

Hur är status på laget?

– Det har varit bra över jul och nyår. Vi har haft några träningstillfällen. Utöver någon förkylning, någon skada, så ser det bra ut i truppen. Jag tror vi är hundraprocentiga till Warberg-matchen.

Kan man förvänta sig några förstärkningar fram mot avslutningen?

– Jag hoppas framför allt att vi kan få tillbaka Daniel Persson. Han har varit lite skadad. Sen kan det bli så att vi knyter till oss någon spelare här i januari.

Är ni nära något där?

– Vi ligger väl i förhandlingar med några, men mer vet jag inte. Men bara att få tillbaka Daniel Persson är väldigt viktigt för oss. Han är en spelare som kan höja oss.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close