FotbollMalmö FFNyheter

Jon Dahl Tomasson ny huvudtränare i MFF

Under söndagen presenterade Malmö FF Uwe Röslers ersättare. Denne blir danske spelarlegendaren Jon Dahl Tomasson. 

Inför ett samlat pressuppbåd offentliggjorde Malmö FF klubbens näste huvudtränare för herrlaget.
Jon Dahl Tomasson, som verkat som tränare i holländska klubbar samt som assisterande tränare i det danska landslagets, tar över som huvudtränare.

– Det känns jättebra att sitta här med Jon. Vi har haft bra diskussioner, träffats många gånger. Vi har en överensstämmande fotbollsfilosofi. Han har internationell erfarenhet, både som spelare och ledare. [Jon Dahl Tomasson]har ett ledarskap som passar väl in hos oss, sa Daniel Andersson, sportchef i MFF.

Det har gått dryga tre veckor sedan Uwe Rösler och MFF gemensamt deklarerade sin skilsmässa. Sedan dess har flertalet kandidater ryktats ta över klubben.

– Vi har haft flera möten med olika kandidater. Jon har varit med hela tiden i den processen. Och det har blivit tydligare och tydligare att han är rätt man för oss, sa Daniel Andersson.

Jon dal Tomasson kommer närmast från en assisterande roll i det danska landslaget. Han tycktes uttryckligen smickrad över förtroendet MFF givit honom.

– Jag är superstolt över att vara här, i Nordens största klubb historiskt sett. Jag har varit här och sett matcher – riktigt bra stämning. Projektet och klubbens tankar – det passade mig, sa Jon Dahl Tomasson själv.

Fortfarande finns det ett par platser att fylla i MFF:s tränarstab. Så här säger sportchefen Daniel Andersson om det:

– Vi hoppas ju på det[att få det klart]. Det gällde ju att få denna pusselbit på plats först, och kunna forma kring det. Vi har kommit långt i diskussioner med olika spår.

Jon Dahl Tomasson tillträder officiellt den 10:e januari. Anställningen är på ett tillsvidare-avtal.

 

Jon Dahl Tomasson
Ålder: 43 år
Position som spelare: Anfallare
Klubbar som spelare: Köge, Heerenveen, Newcastle United, Feyenoord, Milan, Stuttgart, Villareal
Uppdrag som tränare: Excelsior, Roda, Vitesse, Danmarks herrlandslag(assisterande)

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close