skanesport_desktop-panorama-1

FotbollVeberöds AIF

Hemvävt material ska trygga Veberöd i trean

Mot förhandstipsens utsagor lyckades Veberöds AIF ta sig genom kvalet och upp i division tre. Nu väntar en säsong fylld med frågor och prov för nykomlingen.
– Vi vet att det är en tuff serie att ligga i, säger huvudtränaren Tommy Johnsen. 

Med egenproducerade spelare hellre än flådiga nyförvärv lyckades Veberöds AIF ta klivet upp till division tre.
Kommande säsong väntar en tuff utmaning som nykomling. Men klubben står fast vid sin filosofi.

– Det känns ju fantastiskt kul och utmanande att vi tagit oss upp. Vi vet om att många lag som kommit upp fått det svårt, det är en svår serie. Vi ska ta an oss uppgiften med ödmjukhet. Men det ska bli skitroligt, säger Tommy Johnsen, huvudtränare i Veberöds AIF.

Ödmjukheten han förmedlar grundar sig ur det föga troliga i att laget skulle vara med i toppen av division fyra under förgående säsong. En knackig inledning följdes upp med en strålande resultatrad. Tvärt emot vad oddssättarna kunde tro.

– Alltså, ser man till att vi gick upp så var det väldigt överraskande, både för mig och för spelarna. Under försäsongen var vi lite folk, många som lämnade, vi spelade knappt någon match, säger han.

– Vi förlorade matchen på försäsongen sen förlorade vi även i premiären mot Vellinge. Därefter hade vi typ tio raka matcher. Ibland studsar det rätt, fortsätter Tommy Johnsen.

Efter avancemanget till division tre hoppas Veberöd bli ett etablerat lag. Foto: Lola Nilsson

Det som tog laget framåt, det man tänker hålla fast vid, är det hemvävda. Fjolårets och kommande säsongs spelartrupp utgörs till största del av spelare fostrade i klubben. Istället för att plocka in spelare utifrån väljer man att lyfta upp från de egna leden.

– Vi har satsat väldigt mycket på våra egna. Det är enstark filosofi som klubben har. Vi har spelat mellan tre och fem juniorer under hela tiden i A-laget förra året. Det som gjort det för oss är att vi fått ihop en bra grupp med hårt jobbande spelare.

Tommy Johnsen berättar att klubben varit attraktiv för utomstående spelare under vintern. Många har hört av sig och aviserat sitt intresse att komma och spela i Veberöd. Men klubben är trogen sin filosofi.

– Vi har faktiskt tackat nej till flera spelare. Vi ska jobba med de spelare vi har och utveckla våra egna. Vi har behållit alla spelare utom en. Visst har vi värvat in ett par spelare, med det är spelare vi gjort klart med sedan långt tidigare. Annars har vi fått hem ett par hemvändare, spelare som har stort hjärta för klubben.

– Idag har vi en trupp med – ja, säg – minst 15 spelare som är egna produkter. Och det är inte många som har, tillägger Tommy Johnsen.

Vad kan man förvänta sig av Veberöd kommande säsong?

– Jag tror att vi måste fortsätta på samma sätt som vi gjorde förra säsongen. Vi ska försöka etablera oss som ett bra division tre-lag. Jag tror inte vi kommer föra så många matcher, det kommer bli ett tufft år. Men vi vill göra det så bra vi kan, såklart.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close