FC RosengårdFotbollNyheter

LB07-kaptenen till FC Rosengård: ”Ambitionen lockade”

Förra säsongen var Jonathan Ekendahl en viktig kugge i det LB07 som säkrade seriesegern och tog klivet upp till division två. Kommande säsong spenderar han dock i seriekonkurrenten FC Rosengård.
– Det känns som att Rosengård har något spännande på gång, säger han. 

Efter att ha lämnat Malmö FF:s U19-lag väntade en tid av flera klubbyten för Jonathan Ekendahl, 24. Inför säsongen 2018 återvände han till LB07 för att återfinna lugnet.

Under 2019 var han i rollen som lagkapten med och ledde laget till serieseger i division tre. LB07 får dock klara sig utan mittfältarens tjänster kommande säsong. I förra veckan stod det klart att han skrivit på för seriekonkurrenten FC Rosengård.

– Dels var det för att jag ville testa på något nytt, men Rosengård har också höga ambitioner, vilket jag gillar. Jag har haft bra samtal med dem om deras ambitioner och syn på fotboll. Det lockade mig, säger han.

Med ett lag i Damallsvenskan har herrlaget i FCR länge stått i skuggan. Men ambitioner finns för att även göra det till ett svenskt storlag.

– Klubben vill ta steget upp till ettan, och det vill jag också. Klubben har alla förutsättningar till att vinna tvåan, och jag vill hjälpa till på den resan, säger han.

Jonathan Ekendahl hoppas bidra till ett positivt år för FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

I mitten av december stod det klart att den tidigare LB07-tränaren Tommy Ringblom lämnar för just FC Rosengård. Därefter har flera spelare följt hans exempel. Jonathan Ekendahl den senaste av dem.

Hur ser du på klubbens värvningar under vintern?

– Jag tycker de har agerat jättebra. De har förstärkt mycket på försvarssidan, där de släppte in en del mål förra säsongen. Det är en stark trupp, och tittar man på spelarna så tror jag vi kommer vara med och slåss där uppe nästa säsong.

Vad betydde det för dig att Tommy Ringblom tagit över laget?

– Jag förstår att det kan se ut som att man följer med sin tränare. Lite gjorde det nog.  Men jag ville dit och hjälpa Rosengård vinna tvåan. Det är en oerhört seriös klubb som vill ta nästa steg. Och det var det jag lockades av.

Läs mer här! LB07-kaptenen: ”Varje match en final”

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close