Eslövs BKFotboll

Osmancevic tillbaka för att leda Eslövs offensiv

Efter en längre tid i på annan ort, med spel i Lunds BK och Trelleborgs FF, är Admir Osmancevic nu tillbaka där allt började – i Eslövs BK.
– Det var en tidsfråga om när jag skulle återvända, säger han. 

Flytten tillbaka till Eslövs BK grundas till största delen i personliga anledningar för Admir Osmancevic. När hans andra barn kom under slutet av 2019 kändes steget tillbaka till hemorten väldigt naturligt att ta.

– Två små barn tar en hel del tid. Tidigare har jag spelat i Lunds BK, jobbat i Lund och sedan kommit hem sent på kvällarna. Nu kände jag och min fru att det var läge för mig att flytta hem igen, säger han.

Tillbaka för att representera moderklubben lag ska Admir Osmancevic leda EBK:s offensiv.

– Det känns väldigt kul att komma hem. Jag har många vänner här. Jag har haft kontakt med klubben länge, och det har bara varit en tidsfråga innan jag skulle återvända, säger Admir Osmancevic.

När Skånesport talat med huvudtränaren Peter Olsson har han haft svårt att skona sitt nyförvärv från komplimanger. Admir Osmancevic smickras när han tillkännages detta – och hoppas samtidigt kunna leva upp till förväntningarna.

– Det är alltid kul att de tror mycket på mig. Jag hoppas bara kunna motsvara förväntningarna och göra det så bra som möjligt. Jag vet att det är ett väldigt ungt lag, Eslöv. Och där hoppas jag kunna bidra med lite rutin.

Admir Osmancevic hopas följa upp ett tyngre 2019 med ett produktivt 2020. Foto: Bildbyrån

Den 29 årige anfallaren kommer från divison ett-spel med Lunds BK. Han berättar att klubben gärna sett honom fortsätta i klubben. Men för Admir osmancevic var ett miljöombyte nödvändigt.

– Jag är inte nöjd med hur fjolårssäsongen blev. Nu när jag är i Eslöv så känner jag mig väldigt motiverad och vill se till att hjälpa laget att etablera sig i division två. Jag hoppas göra det bättre än jag gjorde förra året.

– Jag har dock inga “hard feelings” alls gentemot Lund. Det var bara så att en flytt var vad som behövdes – både för mig och för min familj, tillägger han.

Vilka krav ställer du på dig själv inför kommande säsong?

– Som sagt: motivationen är tillbaka. Jag tror och hoppas att jag kommer kunna leverera, samtidigt som jag gör mina medspelare bättre. Förhoppningsvis lyckas hela laget göra det bättre än förra året, även om det blir tufft.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close