FotbollNyheter

Teddy Bergqvist om framtiden: “Finns stort intresse”

Elva mål i ett Kristianstad FC som åkte ur Ettan Södra har grott ett stort intresse för Teddy Bergqvist.
Såväl svenska som utländska klubbar jagar nu anfallaren.
– Jag har ingen brådska att göra mitt val, säger han. 

Efter tiden i Malmö FF:s ungdomslag väntade Kristianstad FC och en första hel säsong i seniorfotbollens miljö. När säsongen var summerad kunde få klandra Teddy Bergqvist för lagets svaga prestationer.

KFC åkte visserligen ur, och kontraktet med Bergqvist avslutades, men 20-åringens 29 starter och elva gjorda mål gör att han kan sitta lugnt i båten inför säsongen 2020.

– Mina känslor är bara positiva efter den här säsongen. Vi åkte ur men jag kom ändå topp fem i skytteligan och gjorde en bra säsong. Det var viktigt för mig att få en hel säsong på seniornivå och se att man klarar av det, säger Teddy Bergqvist.

Anfallaren bekräftar att det finns många klubbar som suktar hans namnteckning, och frånslår sig uppgifterna om att det är han själv som skulle vara på jakt.

– Det är verkligen inte så som det skrivits – att jag letar klubbar. Utan det finns ett stort intresse för mig, klubbar har hört av sig till mig. Nä, jag känner att jag kan ta tid på mig, säger han.

Teddy Bergqvist har tidigare spelat seniorfotboll för Varberg och Åtvidaberg. Foto: Bildbyrån

Under januari kommer Teddy Bergqvist att träna tillsammans med IFK Malmö – men endast med ett mål i sikte.

– Därefter ska jag till Norge senare i januari och provträna med ett par klubbar där. Och blir det inte Norge så har jag klubbar här hemma som jag vet att jag kan välja. En klubb kommer jag garanterat att ha.

Vad för typ av klubbar har visat intresse?

– I Norge är det två klubbar i andra ligan och högstaligan som visat konkret intresse. Sen finns det två andra också. I Sverige har det funnits intresse från Superettan och de flesta division ett-klubbarna – och även Allsvenskan.

Vad krävs för att du ska skriva på för en klubb?

– Speltid är alltid viktigt, men det kan man aldrig garantera att det blir. Utan speltid förtjänar man. I grunden ska det vara ett offensivt lag.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close