IshockeyKristianstad IKNyheter

Trots tabelläget – KIK fortsätter snegla uppåt

Efter en lovande inledning har den nya vardagen i Hockeyallsvenskan tagit ut sin rätt. Men trots att tabelläget är Kristianstads IK orubbligt optimistiskt.

– Vi ligger där vi ligger, ja, men det är många poäng kvar att spela om. Vi har gjort det bra i många matcher och vet att det är fullt möjligt att nå topp åtta, säger assisterande tränaren Andreas Lilja.

Efter över en vecka av spelledighet är KIK åter i matchmiljö under onsdagen, då topplaget Modo gästar.

– Modo har gjort det bra under säsongen, det är därför de ligger där de ligger. Men det är en rolig utmaning, det är så vi ser det. Vi behöver ju alla poäng vi kan få, så det gäller att vi steppar upp ordentligt, säger Andreas Lilja.

Hur ser du på det spel ni presterat under den senaste tiden?

– Jag tycker – som mot Karlskrona sist – att vi gör det bra. Sen gör vi några individuella misstag, vilket straffar oss hårt. Enkla felpass eller att man missar sin gubbe – sånt utnyttjar lag på den här nivån. För oss gäller det att minimera misstagen.

I enlighet med förhandstipsen är KIK ett av lagen i tabellens nedre skikt. Men hellre än att stressa upp sig väljer man att vara optimistiska och se framåt.

– Vi sitter lugnt, absolut. Man får också tänka att detta är vårt första år, dessutom är det nästan halva säsongen som återstår. Vi siktar såklart på att komma uppåt och vara med och hota om topp åtta-placeringar.

För att förstärka truppen har KIK genomfört projektet ”Supporterspelaren”, där lagets sympatisörer givits möjligheten att donera pengar som ska gå till ett nyförvärv.

Sagt och gjort – vid årsskiftet presenterades amerikanske centern Riley Bourbonnais som klubbens nyförvärv. Ett välkommet tillskott menar Andreas Lilja.

– Han har varit här tre träningar bara. Nä, men det är en rivig målskytt som kommer vara en bra spelare i vår trupp.

Riley Bourbonnais kommer närmast från danska Odense. 26-åringen har tidigare spelat sin hockey i USA, då i AHL och ECHL, bland annat.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close