skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Veberöds damlag snart redo för 2020

Sedan 2013 har Veberöds AIF stått utan sitt uppskattade damlag. Under hösten genomfördes en renässans – och nu förbereder laget sig för en historisk seriepremiär.

I november klubbades beslutet igenom. Nu står Veberöds AIF mitt i en uppbyggnadsprocess.

– Veberöd har suktat efter ett damlag sedan 2013. I höstas drogs där igång en förfrågan om att återstarta laget. Det ligger bra i tiden och klubben är redo för detta, säger Jörgens Svensson, som kommer leda laget i rollen av huvudtränare.

Att starta upp ett nytt lag i en ny division medför stor ovisshet. Hur många spelare kommer visa intresse överhuvudtaget? För Veberöd har pusslet hunnit läggas relativt smärtfritt.

– Vi fick en hel del mejl och förfrågningar om spelare som velat komma till oss. Och med det tog vi beslutet om att ställa upp i division fyra-serien 2020. Samtidigt kommer vi välja att satsa på vårt 04/05-lag och ge spelare från våra egna led chansen, säger han.

Jörgen Svensson betonar klubbens vilja att låta egenfostrade spelare ta plats i det nystartade damlaget.

– Ja, så är det. Vi vill ha ett nära samarbete med lagen under. Det är något speciellt när man får möjligheten att spela spelare från trakten. Det skapar en relation mellan laget och publiken, vilket är viktigt.

Hur stor är truppen i dagsläget?

– Vi behöver ett par spelare till för att vara riktigt nöjda. Men det tror jag absolut att vi kommer kunna få in.

Hur ser ambitionerna ut från klubbens sida?

– Ja, skulle vi vinna division fyra redan i år så är det bara en bonus. Jag tror det krävs långsiktiga mål hellre än att vilja vinna fort. Det finns en jättefin återväxt i klubben, därav tror jag på det långsiktiga.

 

Joel Ask

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close