FotbollMalmö FFNyheter

Marko Johansson lånas ut till Mjällby

Malmö FF.s målvakt, Marko Johansson, går på lån på nytt. 

Den 21-årige burväktaren har spenderat de senaste säsongerna på lån hos GAIS och Trelleborgs FF. Nu väntar en ny säsong där han blir utlånad –  till allsvenska nykomlingen Mjällby AIF.

– Det känns jättebra. Jag hade ett bra år i GAIS, där jag fick ta mycket ansvar och utvecklades som målvakt. Nu är jag tillbaka i Allsvenskan och det ska bli roligt att få spela på den högsta nivån igen, säger Marko Johansson till klubbens hemsida.

Målvakten har en tydlig vision för vad lånesejouren ska leda till.

– Mitt mål är att spela så mycket som möjligt och hjälpa Mjällby att etablera sig i Allsvenskan. I ett längre perspektiv vill jag komma tillbaka till MFF igen och konkurrera om en startplats.

Marko Johansson har gått den långa vägen genom MFF:s led. Redan som fyraåring skrevs han i i klubbens fotbollsskola. Talangen tog honom så småningom till MFF:s seniorlag, där han 16-år gammal fick debutera i en kvalmatch till Champions League.

– Vi är väldigt nöjda med Markos utveckling i GAIS. Trots att han är ung har han redan hunnit samla på sig en hel del rutin under sina utlåningar. Det är viktigt som målvakt, säger sportchefen Daniel Andersson till klubbens hemsida, och tillägger.

– Det här är en bra lösning för alla parter att Marko återigen får värdefull speltid och denna gången i en allsvensk klubb.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close