Borgeby FKFotbollNyheter

Ny verklighet väntar Borgeby i division ett

Efter degraderingen från Elitettan ställs nu Borgeby inför en ny vardag i division ett. Men lagets nyutnämnde huvudtränare tar utmaningen med ro.
– Vi siktar på att vara med och slåss, säger den ovan åsyftade Peter Ahlin, som tog över laget efter säsongen. 

2020 är ett utmanande år för Borgeby FK. Ny division, ny huvudtränare, kryddat med nyförvärv.

Peter Ahlin, som tagit över rodret sedan Patrik Persson och Anders Nilsson lämnat, är den som ska ta sig an uppgiften att bygga upp Borgeby på nytt.

– Jag känner att det är en väldigt inspirerande utmaning. Tyvärr ramlade vi ur, ja, men samtidigt tycker jag att vi är ett väldigt bra lag. Det är så på den här nivån. Vi ska försöka studsa tillbaka den här säsongen, säger Peter Ahlin.

Tidigare har han huserat i GIF Nikes ungdomslag, Lunds BK:s U17-lag och även agerat assisterande tränare i Åkarps IF. Samtliga på pojk- och herrsidan.

För Peter Ahlin blir kommande säsong en extra stor omställning. Inte bara tar han rollen som huvudtränare, utan även att träna ett damlag är för honom tidigare främmande.

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta år. Jag var ju med laget som assisterande under de sju avslutande veckorna av säsongen. Jag hade aldrig arbetat med tjejer, men jag blev väldigt positivt överraskad över vad jag såg, säger han.

– Tidigare har jag mest varit intresserad av att utbilda spelare och därför inte varit lockad av seniorfotboll. Men jag har tänkt om där. Det känns som rätt steg för mig, tillägger han.

Möjligen får du chansen att utveckla även i Borgeby.

– Ja, precis. Det är ett ungt lag som vi hoppas utveckla, både individuellt och som lag. Samtidigt som vi har en stomme av lite äldre spelare, vilket är ett nödvändigt och bra komplement.

Hur ser du på vad ni presterat under övergångsperioden?

– Jag är väl ändå nöjd med att vi lyckats behålla huvudstommen. Sen har vi fått in några unga spelare som inte har någon direkt erfarenhet från division ett men där miljön kan påverka deras utveckling. Det finns alltid en rädsla att spelare ska lämna när man åker ur en serie, men jag är glad att de flesta valt att stanna.

Finns det någon uttalad målsättning inför kommande säsong?

– Alltså, jag tror ju att ledningen har de kraven att vi ska vara med och slåss. Hellre på den övre halvan än på den undre halvan. Det finns inga krav på att vi ska vinna någon serie. Desto viktigare är det att få lite mer positivitet kring det hela, mer än vad vi hade förra året, som var ett tufft år i Elitettan.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close