Eslövs IKHandboll

Eslövs IK-tränaren: “Vi är bättre än förra året”

Eslövs IK närmar sig att tangera fjolårets tabellposition i Damallsvenskan. Denna gång är man starkare, bättre och ett år rikare på erfarenhet.
– Det är något vi har med oss in i slutskedet, säger tränaren Lasse Eklöv. 

Med mindre än halva grundserien återstående är det inte mycket som skiljer 2020 från 2019, utifrån sett. Men iklär man sig ett par Eslövs IK-glasögon, då uppenbarar sig olikheterna.

– Vi är ett betydligt bättre lag i år. Förra säsongen hade vi en nykomponerad trupp, många unga spelare. Nu är vi ett år äldre, ett år mer erfaret. Jag hoppas och tror att det är något som vi kan dra fördel av här mot slutet, säger huvudtränaren Lasse Eklöv.

Utöver erfarenhet så är den fysiska biten något som man konkret valt att lägga ytterligare fokus på.

– Vi har valt att lägga stor vikt vid den fysiska biten. Vi har en fystränare som kört hårt med tjejerna på gymmet. Fysisk handboll måste man spela för att vinna matcher. I det ingår ju återhämtning och förmågan att ta rätt beslut i tuffa lägen. Därav måste vi vara fysiskt starka för att orka prestera i 90 minuter, säger Lasse Eklöv.

När säsongsupplösningen nalkas blir det allt intressantare att grotta ner sig i detaljer. Hur påverkar åldersstrukturen i truppen lagets möjligheter att gå långt? Har eventuella skador gjort sig till känna?

– Vi har ett ungt och spännande lag, men i där finns det även spelare som varit med på högre nivå tidigare. Sen, visst, en gnutta cynism är alltid bra att ha med sig in i de framtida tuffa matcherna.

– På skadesidan har vi varit relativt förskonade. Några smällar på fingrar och fötter blir det alltid – annars har det sett ganska okej ut för oss.

Lasse Eklöv, tränare i Eslövs IK, i samarbetsklubben H65 Höör under 2018. Foto: Bildbyrån

Hur ser du på era prestationer så här långt?

– Jag är nöjd, absolut. Men vi har ju hela tiden målet och ambitionen att utvecklas och bli bättre. Det är små detaljer som kan bli avgörande, och där kan vi hela tiden justera. Vi har visserligen förlorat mot två nykomlingar, Hallby och Kärra, men de har gjort det bra i en jämn serie. Med lite flyt hade vi kunnat ha några poäng ytterligare.

– Jag är alltid nöjd med tjejerna och vad de presterar. Jag vet att de alltid gör sitt bästa. I någon match har vi kommit undan med blotta förskräckelsen, i andra  har vi gjort det bra utan att få målen med oss. Men på det hela taget är jag nöjd, tillägger Lasse Eklöv.

Hur ser era ambitioner ut framöver?

–  Vi har ju klara och uppställda mål kring vad vi vill ska hända. Sen är man kanske lite mer ödmjuk utåt. Men topp fyra – allt annat är inte bra. Det är klart att vi vill minst nå ett kval.

Hur ser du på ett eventuellt kvalspel denna gång?

– Ja, förra året när vi kvalade så var vi inte ens nära. Detta året så är vi ett annat lag, vi har mer att kunna utmana med. Ett år rikare och allt vad som kommer med det. Det är mycket kvar till dess, även om vi har allt i egna händer.

Läs mer här! Eslövs IK – “Som ett helt nytt lag”

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close