Eskilsminne IFFotboll

Målglade kaptenen förlänger med Eskilsminne

Eskilsminnes lagkapten, Emil Åberg, fortsätter i klubben. 27-åringen har förlängt med två år. 

Inte bara var Emil Åberg ledande genom en symbolisk bindel på armen. Han var också lagets bäste målskytt i division ett under 2019.

– Det har varit en tid av funderingar och diskussioner efter fjolårssäsongen – som ju inte riktigt blev vad vi hoppades – men nu känns det skönt att vi kommit överens. Eskils är en klubb där jag känner trygghet och trivs. Stämningen är fantastisk och det sker inte vildsinta kortsiktiga satsningar som i i en del andra klubbar. Sedan kanske jag ibland hade velat att klubben skyndat fram lite fortare. Men detta är ändå att föredra, säger Emil Åberg till klubbens hemsida.

Elva mål blev det för Emil Åberg under fjolårssäsongen. Han går nu in i sin tredje raka säsong med Eskilsminne. Totalt har han gjort sju för klubben.

Laget drar igång med träning under torsdagen. Kort in på våren väntar spel i Svenska cupen, där man möter GAIS, Östersund och Häcken.

– Ja det ska bli skönt att komma igång igen och låga grunden för en bra säsong för klubben. De tuffa cupmatcherna i vår blir bra träning och är utvecklande för oss och sedan väntar en spännande serie, konstaterar Emil Åberg till klubbens hemsida.
Emil Åberg gjorde mål på straff i säsongens hemmaderby mot Landskrona BoIS. Foto: Bildbyrån
En som även han förlängt sitt kontrakt med Eskilsminne är den offensive mittfältaren Jesper Lundborg. 23-åringen ser fram emot kommande säsong i laget han redan spenderat tre säsonger i.

 – Jag känner att jag har mycket mer att uträtta och att jag har potential som jag inte riktigt nått upp till. Efter bra samtal med Mattias känner jag att det finns mycket att bygga på för min del och jag kommer in i 2020 med ny energi och redo att visa vad jag kan, säger Jesper Lundborg till klubbens hemsida.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close