Ariana FCFotbollNyheter

Division fyra: Ariana FC – den optimistiska nykomlingen

Ariana FC avancerade från division fem med poängtapp i endast två matcher.
Nu väntar en ny utmaning i division fyra. Hur stor den blir återstår att se.
– Vi räds inga lag, säger huvudtränaren Erol Bekir. 

Unga Malmöföreningen Ariana FC har studsat genom seriesystemet. Som nykomling i division fem 2019 stod man för en imponerande debutsäsong med endast fyra tappade poäng.

Som överlägsen seriesegrare tog Ariana klivet till division fyra, där man nu ställs inför rollen som nykomling. För detta har man valt att rusta upp under vintern.

– Det känns bra. Vi har fått in flera bra spelare, rutinerade killar som kommer att stärka vårt lag. Det är spelare som har stor kvalité i sig, vilket kommer betyda mycket i år, säger Erol Bekir.

Ariana-tränaren hymlar inte om att fler nyförvärv kan följa under den närmaste tiden.

– Där är väl något frågetecken i backlinjen. Där kan det hända något. Vi har inte den bredaste truppen, men det finns ett par unga spelare som vi kan utveckla. Vi har en bra mix av ungt och äldre. De äldre kan skapa trygghet i en ny serie, säger han.

Erol Bekir tror på sitt lag, även i division fyra. Foto: Claes Thureson

Flera meriterade spelare har hämtats in under vintern. Målvakten Robin Armandt är en spelare som Erol Bekir ser stärka truppen, mittfältaren Alvaro Olguin Maldonado är en annan.

– Jag känner de killarna sedan tidigare, och de ville hit. De vet vad som gäller här i Ariana. Här jobbar vi stenhårt och ger allt för laget och klubben. Spelarna vill ha kul. Att vinna är kul, men för att vinna krävs det hårt jobb. Det kommer vi behöva lägga ner.

Hur ser du på det kvalitativa steget division fyra innebär?

– Det kommer bli lite tuffare. Här finns fler bra och etablerade spelare. Det finns lag som värvat starkt. Vi går alltid in med inställningen at göra livet surt för våra motståndare. Men kan vi bara hålla oss skadefria, så tror jag absolut vi kan vara med och fightas. Vi räds ingen.

Ni var ett målproducerande lag under 2019 – vågar ni fortsätta så även i år?

– Våga kommer vi göra. Men det handlar om att göra avvägningar efter hand. Att se till hur motståndarna spelar och anpassa sig därefter. men det är klart vi vill vara offensiva.

 

Joel Ask

Artikelbild: Claes Thureson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close