skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC hämtar hem från SSL

En rafflande säsongsupplösning hägrar till våren. Nu förstärker Malmö FBC för att vara optimalt rustade då. 

Man gör det i form av Kim Clemedtson, som hämtas in från SSL-laget Warberg. Forwarden var en producerande spelare för Malmö i Allsvenskan under 2016 och 2017.

Säsongen därpå värvades han till Warberg, där det frekventa poängmakeriet fortsatte.

Nu är den 26-årige forwarden klar för en återkomst i Malmö FBC.

”I grunden flyttar Kim tillbaka till Malmö för att inte behöva ha ett långdistansförhållande men såklart är även innebandyn viktig för honom och Malmö FBC det självklara valet. Kim har kvar många vänner i laget som han har haft god kontakt med under Warbergssejouren så grupprocessen kommer gå väldigt smidigt. Sen vet vi att Kim kommer tillföra laget väldigt mycket i framförallt det offensiva spelet och som helhet är det en perfekt ’halvsäsongsvärvning’ för oss. Jag vill även passa på att tacka Warberg IC och Kimmo Eskelinen för gott samarbete med övergången”, säger klubbchefen Mikael Jeppson till hemsidan.

”Att Kim väljer att komma tillbaka till oss och förstärka oss i jakten på ett allsvenskt kval är givetvis ett styrkebesked. I Kim får vi en numera rutinerad, avig och otroligt spelskicklig rightare som kommer att ge oss ytterligare spets i anfallsspelet. Vi snackar en spelare som producerar 2 poäng per match på allsvensk nivå, så det är inget snack om att detta är en superbra värvning för oss”, säger tränaren Jörgen Hansen till klubbens hemsida.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2