Eskilsminne IFFotbollNyheter

Filip Egger stannar i Eskilsminne

Trotjänaren Filip Egger hade i tankarna att lägga skorna på hyllan. Men en omplacering i Eskilsminnes lag gör att han nu förlänger med ett år. 

I ett skadedrabbat Eskilsminne fick Filip Egger se sig omdirigerad till mittfältet. Nu hoppas 32-åringen på en positiv säsong för laget.

– Ja detta blir min elfte säsong i Eskils. Att jag skrev på nytt kontrakt beror ju på flera saker. Inte minst att jag trivs fantastiskt bra i föreningen. Dessutom ville jag ju inte avsluta min karriär här med en säsong som den förra när vi inte nådde upp till vår målsättning, säger Filip Egger till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Men det betydde också mycket att jag fick en fantastisk nytändning av att spela innermittfältare. Det kändes som att det är den positionen jag kommer bäst tillrätta. Jag gillar att ha bollen och detta mycket i spelet och det ges ju tillfälle till det där. Det betyder också att man får ta på sig en större arbetsbörda men det gör jag gärna. Jag kör alltid så länge lampan lyser. Oftast blir det ju inte mer än 75 minuter men sedan får någon ung frisk hoppa in, säger han.

Positionsskiftet, hoppas Filip Egger, ska plocka ut de bästa av hans kvalitéer som en bollsäker spelare.

Ja men nu har jag fått chansen att kunna satsa på den positionen av tränare Mattias Lindström och det känns kanon. Nu ser jag fram emot att få gå in och göra en bra försäsongsträning med tävlingsmatcherna i Svenska cupen som en språngbräda mot en bra säsong i serien, konstaterar han till klubbens hemsida.

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close