H65HandbollNyheter

H65-kaptenen: ”Bra säsong – men slutspelet som verkligen gäller”

H65 Höör stormar genom SHE-säsongen och tycks ostoppbara.
I vår hägrar slutspelet, där lagkaptenen Sofia Hvenfelt har målbilden är klar.
– Vi går såklart för SM-guldet. 

I skuggan av en kollektivt strålande säsong har Sofia Hvenfelt, 23, fått se sin störd av skador. Först efter VM-uppehållet var hon tillbaka på riktigt.

– Det har väl varit lite upp och ner för egen del. Jag lite småskadad under hösten. Ryggskott som kom efter att jag skadat hälen. Därefter har det känts helt okej, säger Sofia Hvenfelt.

Kaptenen håller med om H65 Höörs insats i stort inte kräver någon större rannsakan. Grundserien ses mest som en passage till slutmålet – SM-slutspel, och helst guld.

– Vi satte upp som mål att gå till sm-final och serien är en väg dit där vi kan utvecklas kollektiv och individuellt. Vi har gjort en väldigt bra säsong, varit starka i det vi kan, endast förlorat en match. Det är en förberedelse inför slutspelet, kan man säga. Det är slutspelet som verkligen gäller, säger mittsexan.

Sofia Hvenfelt har varvat upp efter säsongsinledningens skador. Foto: Bildbyrån

Vad har gjort att ni lyckats så bra?

– Omställningsspelet. Vi har ett stabilt försvar som ofta leder till omställningar och mål. Det har varit i vårt dna i flera år att spela på det viset – så det kan vi. Lagen känner väl till hur vi spelar och pratar om det, men vi gör det väldigt bra.

Vilken roll känner du att du tar i laget?

– Som kapten gör jag inte speciellt mycket, dock har jag mycket erfarenhet i ett annars ungt lag. Där kan man bidra. Men som kapten, att vara en ledare utanför plan – inte så mycket. Det finns andra som är duktiga på det.

Hur mycket tänker ni på slutspelet redan nu?

– Det är klart man längtar efter de täta och avgörande matcherna, men inget man tänker så värst mycket på just nu. Halva serien återstår, och ska spelas på kort tid. Det gäller att behålla fokus

 

Läs mer här! H65-tränaren: ”Vi ska spela SM-final – oavsett placering”

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close