FC StaffanstorpFotboll

Unga FC Staffanstorp siktar högt

FC Staffanstorp besatt en av seriespelets lägsta snittåldrar, men lyckades ändå ta klivet upp till division två via serieseger 2018. Under fjolåret stod man stabilt och lyckades hålla sig kvar. 

Nu står det fortsatt unga laget inför att försöka etablera sig i division två.

För att leda laget mot det målet har Leif Larsson hämtats in.

– Det kommer att bli en spännande säsong, då vi har ett ungt lag som jag vet kommer göra det bra eftersom de blivit bra utbildade i FC Staffanstorp, säger Staffanstorpstränaren.

Leif Larsson har en gedigen bakgrund och dokumenterad utbildning inom damfotboll. Han har klubbar som FC Rosengård på sitt cv. Närmast kommer han från Södra Sandbys seniorlag.

– Klubben är tydliga med sina mål och det gör det lättare för mig som tränare att planera året, säger Leif Larsson.

– Jag hoppas kunna komma in med nytt/annorlunda tänk än vad tjejerna är vana vid.Några ändringar i träningsupplägget som kommer att gynna konkurrensen och kvaliteten tror jag, tillägger han. 

Läs mer här! FC Staffanstorp seriesegrare i division tre

Nu ska alltså Leif Larsson leda sitt lag in i division två. En situation som ofta innebär stor ovisshet kring kännedom om motståndare och rimlig målbild.
FC Staffanstorp står dock inför det tacksamma dilemmat att man har en stor trupp.

– Det viktiga för oss att tänka på kommer att vara att vi är tydliga till tjejerna om spelidé och arbetsuppgifter, då vi är en träningsgrupp men kommer att spela i två serier, F17 och division två dam. Spelarna ska kunna känna sig trygga i vilket lag dom än blir uttagna till.

Hur ser du på övergångsperioden och era förstärkningar?

– Truppen ser riktigt bra ut med flera spelare som kan spela på olika positioner så det blir bra balans och trygghet i lagen.

– Vi har gjort klart med två nyförvärv: Sandra Olsson från Uppåkra och Malin Bengtsson från Trelleborg FF. Har eventuellt fler på gång.

Vad blir rimligt att förvänta sig av FC Staffanstorp kommande säsong?

– Jag tror vi kan ligga bland topp tre om vi får behålla truppen intakt och inte får för många skador.

 

Läs mer här! FC Staffanstorp: Kortsiktiga segrar positivt på lång sikt

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close