FotbollKristianstads FCNyheter

Mittbackskuggen stannar i KFC

Trots anbud från större klubbar väljer mittbacken Linus Svensson att stanna i Kristianstad FC. 

Den 26-årige försvararen avslöjade i veckan att han varit och provtränat med såväl svenska som norska klubbar.

Nu är han istället klar för ytterligare två år i KFC.

– Men jag fastnade för KFC:s projekt och helhetslösning. Det var det som kändes allra bäst och det ska bli oerhört roligt att få vara med på den här resan, säger Linus Svensson till klubbens hemsida.

Dennis Nanasi, i KFC:s sportgrupp, är givetvis mycket nöjd med att ha gjort klart med Linus Svensson.

– Första prioritet var att göra klart med de nya tränarna och sedan var det att få Linus att stanna kvar i klubben. En oerhört viktig pusselbit i vårt lagbygge och nu känns det redan betydligt bättre, säger Nanasi till klubbens hemsida.

Utöver förlängningen med Linus Svensson har KFC gjort klart med ett nyförvärv.

Det är 19-årige Erik Eichmüller som är tillbaka i klubben han lämnade 2017.

– Det känns riktigt bra och tryggt att börja mitt första år som senior i en klubb som jag känner till och en tränare som jag haft både i skolan och i KFC tidigare, säger Erik Eichmüller till klubbens hemsida.

Han kom upp genom i Åhus HBK men fick sin fotbollsfostran i Mjällby AIF och Malmö FF. Som 16-åring, 2017, flyttade han till KFC, där debuten i division ett blev verklighet.

Erik Eichmüller kom dock att tappa suget till fotbollen under hösten 2017. Men nu är han alltså tillbaka i KFC:s seniorlag.

– Jag ångrar inte det. Det var säkert nyttigt, jag behövde komma bort från fotbollen och hitta ny inspiration, säger Erik Eichmüller, som ser fram emot säsongen.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close