FotbollIFK Malmö

Per Harrysson om stundande debutsäsongen med IFK Malmö

Kommande säsong leder Per Harrysson IFK Malmö tillsammans med Roger Nilsson och Jan Strandberg. Nu står man i stadiet av förberedelser för att etablera klubben i division två. 

Försäsongen har nyligen inletts, och det är med blandade känslor Per Harrysson blickar fram mot kommande seriespel.

– Det är en skräckblandad förtjusning att vara igång. Det är många nya saker att sätta sig in i: en ny serie, inte minst. Nya spelare och ett nytt arbetssätt. Men jag har fått en god känsla så här långt, säger han.

Per Harrysson kommer närmast från flera säsonger i GIF Nike. Under 2019 lyckades han ta laget från att vara nykomling i division tre till kval till division två. Han ser genast kontraster till sitt nya jobb i IFK Malmö.

– Nike var ett lag vi fått bygga under en lång tid, där vi fått ta upp spelare från egna leden och utvecklat dem. Det tar lång tid att bygga ett lag. Så jag har inte jättestora förhoppningar om att IFK Malmö ska gå som en raket direkt. Vi behöver etablera oss i tvåan – vara ett starkt hemmalag som även tar några poäng borta, säger Harrysson.

Nu inleds alltså ett samarbete tillsammans med Roger Nilsson och Jan Strandberg. Men Per Harrysson är tydlig med hur han önskar se sina lag spela.

– Mina lag brukar orka mycket och brukar vilja äga mycket boll. Men, som sagt: sånt tar tid. Vi har en försäsong nu där vi får möjlighet att arbeta in vårt tänk. Där har Roger, Jan och jag en ständig dialog.

– Samarbetet känns väldigt bra. Vi känner till varandras sidor sedan tidigare. Jag är övertygad om att vi kommer ha en god samverkan, tillägger Per Harrysson.

Du har varit i laget ett litet tag nu. Vilken är din uppfattning?

– Jag tycker det finns många bollskickliga spelare. Jag vill spela mer strukturerat än vad IFK Malmö gjort tidigare.

Hur ser du på övergångsperioden?

– Vi är inte färdiga där. Vi kom in sent som tränare, så vi jobbar på fortfarande. Utvärderar spelare och positioner och tittar en hel del på spelare utifrån.

Vad vill ni ha in?

– Vi känner oss relativt nöjda med försvaret. Sen kollar vi fortfarande på mittfältare och anfallare. Vi kommer ha några provspel här framöver. Sen får vi se vilka beslut som fattas.

 

Läs mer här! Per Harrysson blir ny tränare i IFK Malmö

 

Joel Ask

Artikelbild: 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close