Nyheter

Sofie Beckvall – VM i funktionell fitness

Sofie Beckvall är en fd. friidrottare som numera tränar Crossfit till vardags och under 2019 kvalificerade hon sig först till SM i Funktionell Fitness, som påminner väldigt mycket om Crossfit, och senare även VM där hon tog en 17:e plats. En månad innan VM släpptes deltävlingarnas utformning och vilka övningar som skulle ingå.

Med en månads specialuppladdning mot VM var det en kamp mot klockan och en bedömningsfråga om Sofie skulle satsa på sina styrkor eller svagheter för att uppnå bästa resultat. VM i Funktionell Fitness bestod av 6 deltävlingar under 3 dagar som bestod av test inom områden som kallas för skill, endurance, power, strength, bodyweight, och mixed .

I avsnittet får bland annat höra hur hon förberedde sig mentalt och fysiskt inför VM och hur ett ryggskott veckan innan VM skapade en del stress. Vi diskuterar även hur Sofie hanterade stressen under VM och hur hon satsade allt hon hade under tävlingen. Ni får även lyssna på hur det gick i de 6 olika deltävlingarnas moment och hur känslan var efter tävlingen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close