skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheterOV Helsingborg

OV:s Emelie Kristiansson: ”Vi har det i egna händer”

Inför en hägrande säsongsupplösning har OV Helsingborg en topp fyra-placering i egna händer.
Under lördagen väntar möte med topprivalen Kärra HF.

– Det är en otroligt viktigt möte, i och med att de är ett topplag, precis som vi. Det är viktigt att ta poäng från lagen som är uppe i toppen, säger OV-spelaren Emelie Kristiansson.

OV Helsingborg och Kärra har mötts en gång tidigare under säsongen. Då stod OV Helsingborg som slutlig segrare.

– De är ett duktigt lag, men vi lyckades vinna då. Och därför går vi in med en bra känsla, säger hon.

Segerreceptet då var omställningarna. Det hoppas den 30-åriga mittnian Emelie Kristiansson få se sitt lag prestera även denna gång.

– Vi hade bra försvar och sedan ställde vi om med bra rörelse, och det löste inte de. Vi fick ett försprång av det som de inte lyckades hämta ikapp.

OV är, i enighet med ambitionen, ett av topplagen denna säsong. Emelie Kristiansson ser tillbaka på det som presterats hittills.

– Till stora delar en bra säsong. vi har gjort det bra i många matcher, men även haft matcher då vi inte fått till det. När vi kommer i bra fart med flera spelare – vi har många målgörare i laget – då är vi farliga, säger hon, och tillägger:

– Vi vill nå topp fyra, en kvalplats, och det har vi alla möjligheter att göra. Det gäller bara att vi fortsätter ta poäng mot lagen där uppe, det har vi gjort tidigare

Emelie Kristiansson gör sin tredje säsong i OV Helsingborg. Torts att hon är en av de mer erfarna spelarna i laget, så har utvecklingskurvan fortsatt stiga.

– Personligen har min säsong varit bra. Jag tycker att jag tagit kliv framåt.

Vad ligger bakom din utveckling denna säsong?

– De är svårt att svara på. Men nu har jag ju varit här i tre säsonger, vilket skapar en trygghet. Jag trivs väldigt bra och känner stort förtroende. Det skapar självförtroende, och självförtroende skapar prestation. Jag känner även att jag har en tydlig roll.

– Det har troligtvis också med erfarenhet att göra också. Det är inte bara dåligt att bli äldre. Sen har jag fått vara skadefri – det hjälper alltid.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close