skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Prestigevärvning till hårdsatsande NK Croatia

Fabian Da Silva Gustafsson har tidigare representerat klubbar som Mjällby AIF och Kristianstad FC i division ett. Nu ska han bli en ledande spelare i NK Croatia. 

Som nykomling i i division fem denna säsong är det mycket som är annorlunda i NK Croatia. Förutom serietillhörigheten så har man bytt ut tränarstaben och flera spelare har tillkommit.

Under veckan presenterade klubben hela sex namn(se längst ner) som man tror kommer förstärka laget.
Mest meriterad är anfallaren Fabian Da Silva Gustafsson.

– Han har spelat på hög nivå och även utomlands. Det är en väldigt bra värvning för oss, säger nye tränaren Thobias Fridholm, och fortsätter:

– Dessa värvningar kommer ge oss spets. Förra året slutade Croatia trea i divison sex, så det var hårfint att de slutligen gick upp. Vi har behövt förstärka, och det har vi gjort.

Trots epitetet nykomling är det ingen blyg sådan som NK Croatia tänker vara.

– Vi vill etablera oss i år och nästa år ta klivet upp till division fyra. Därav har vi förstärkt, säger Thobias Fridholm.

NK Croatias ledarstab. Från vänster: Zeljko Tepic, Thobias Fridholm, Patrik Reic, Ivan Colak. Foto: NK Croatia

Thobias Fridholm kommer närmast från Husie IF. Därifrån hämtar han även sin assisterande tränare, Patrik Reic.

– Vi känner varandra väl och har ett väldigt bra samarbete. Vi ser fram emot den här utmaningen, säger Thobias Fridholm.

Han betonar att flytten från Husie varit friktionsfri.

– Jag hade tre väldigt bra år är, med två år i A-laget. Så det är inga ”hard feelings” där. Tanken var att jag skulle ta ett sabbatsår, eftersom jag fått en nyfödd. Men efter bara ett par veckor så började det klia i fingrarna. Så fick jag kontakt med Stipe Palac(sportchef, Croatia)och jag fick se laget, där jag såg stor potential.

Hur ser du på att ni hamnade i samma serie som Husie i år?

– Nä, det är inga problem mellan mig och Husie. Men det är en riktig superserie med en massa Malmölag. Som kroatisk förening möter vi både Srbija och Bosna, vilket kommer vara speciellt.

Hur tänker ni ta er an säsongen spelmässigt?

– Vi vill ha mycket boll, vara ett bollförande lag. Och utan att avslöja för mycket, så ska kollektivet veta vad de ska göra, både i anfall och försvar. Det är viktigt för mig att det är tydliga roller.

 

NK Croatia – Nyförvärv
Fabian Da Silva Gustafsson, anfallare
Rasmus Sandén, försvarare
Edis Alievski, offensiv mittfältare
Mattias Drpic, Ytter
Nabil Hadrous, Offensiv mittfältare
Mike Farazumis, målvakt

 

Joel Ask

Artikelbild: NK Croatia

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close