Nyheter

Johan Steene – en ovanligt vanlig kille som varit nära gränsen

Johan Steene är en av världens bästa ultramaratonlöpare som först började springa som 35 åring och drygt 10 år senare tillhör världseliten. 2018 ställde Johan upp i Big’s Back Yard Ultra i USA och slog nytt världsrekord med otroliga 45 mil på 68 timmar trots en makabert dålig uppladdning pga. stora flygförseningar vilket ledde till sömnbrist redan innan loppet.

Big’s Back Yard Ultra är ett lopp där man varje timme ska springa 6,7 km tills det bara är en person kvar och på slutet blir det ett test av mental och fysisk styra mellan de kvarvarande löparna. I det här loppet var den sista medtävlaren en kvinna som heter Courtney Dauwalter vilket gjorde loppet extra intressant. Trots att detta var ett världsrekord med drygt 45 mil på 68 timmar tror Johan att 100 timmarsgränsen kommer passeras.

Mer om detta kommer ni höra i avsnittet där Johan pratar öppenhjärtigt och ingående om hur allting började och vägen upp till världseliten. Vi pratar även om betydelsen av ha rätta vanor, grit och Flow för att nå peak performance både i löpning och på arbetet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close