skanesport_desktop-panorama-1

Handboll

Dragan Brljevic om nya projektet

I november förra året gick tränaren Dragan Brljevic och LUGI skilda vägar. Numera har han en ny huvudsyssla.

Inspirationsträningar – det är Briljevic nästa projekt.

– Inom handbollen så har det i tio, femton år pratats om vikten av den individuella utvecklingen, att vi måste lägga mer kraft på det. Men hur mycket har vi gjort det?säger Dragan Briljevic, och avslutar med en retorisk fråga.

– Vi behöver lägga mer fokus på individen. Det är något jag känner saknats inom handbollen, tillägger han.

Dragan Brljevic berättar att viljan att starta upp inspirationsträningar grott inom honom i flera år, men att rollen som huvudtränare tagit för mycket tid.

Sedan november har han tiden som krävs.

– Nu är jag ledig och har gott om tid, och då tänkte jag dra igång. Jag anser mig ha den kunskap som krävs för att utveckla spelare och ledare ytterligare.

– I praktiken fungerar det som så att jag skickar ut mitt erbjudande till klubbarna i Sverige – alla klubbar. Och nu är det en del som hört av sig och visat intresse.

Är det ett samarbete med individen endast eller med föreningen i stort?

– Det är allt från seniorlaget till de yngre ungdomslagen. Det kan vara pass under en hel vecka eller bara under en dag. Kollektivt och individuellt. Det är ett upplägg som klubbarna och jag kommer överens om.

Hur är träningen utformad?

– Jag har sex olika teman som jag tycker är viktiga inom handbollen: Passningsteknik, individuell försvarsteknik, skotteknik med mera.

Kommer du vara ensam i detta?

– Tanken var att jag skulle vara ensam. Men det är möjligt att jag har en målvaktstränare med mig också. Så har jag hela paketet.

Hur ser du på att åter ta över ett lag?

– Det är klart att jag vill dit någon dag igen. Men jag vet inte när. Förhoppningsvis kommer jag kunna kombinera tränarrollen med mina träningar.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close