skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Höga mål för nybildade Limhamn Football Club

Limhamn FC är Malmöfotbollens senaste tillskott på föreningssidan. Trots konkurrensen i närområdet, trots sin ringa status, så har man höga mål för framtiden. 

Kenny Probert har tidigare varit ungdomsansvarig i Malmöföreningen FC Bellevue. Nu har han alltså tagit steget till ett nytt projekt – en fotbollsklubb med ett unikt erbjudande.

– Det som hände var att Deval Eminovski och jag valde att starta en förening – Limhamn FC. Vi startade i augusti med sju killar födda 2006 i laget, säger Kenny Probert.

Han fortsätter:

– Därefter har det sakta men säkert växt. Vi blev tio, från tio blev vi 20 och sen 25 stycken. Under hösten försökte vi hitta träningsmatcher, men det var inte det lättaste eftersom alla lag spelar seriespel.

Hur har expansionen fortlöpt?

– Vi växer, absolut. Till våren ska vi starta upp fyra grupper i lite yngre åldrar. Målet är att öka föreningen med 200 barn.

Rekryterar ni aktivt spelare?

– Nä, det gör vi inte. Det är bara våra egna spelare som sprider ordet till sina vänner. Det finn spelare som hör av sig till oss, spelare som är missnöjda i sina klubbar. Men vi är inte ute och letar.

Limhamn FC har redan hunnit delta i flera turneringar. Foto: LFC

Kenny Probert berättar att laget istället deltog i flera turneringar och att träningsmatcher genomfördes mot erkänt motstånd högre upp i landet.

– Vi mötte bland annat BK Häcken och gjorde det bra. Vi har även varit i Stockholm, där vi gjorde det bra och visade upp oss för de stora lagen.

Trots att Limhamn FC varit på resande fot har man även hunnit prestera på hemmaplan.

– Vi ställde upp i Skånecupen med ett lag i P14-klassen och ett lag i den yngre klassen. Båda lagen gjorde det bra och gick till A-slutspel, och det ena gick hela vägen till semifinal.

Kenny Probert pratar stolt om sitt nyfunna projekt. Han menar att Limhamn FC erbjuder en annan typ av träning jämfört med de flesta andra föreningar.

– Vi har jobbat fram en träningsmetodik som är annorlunda de andra klubbarnas. Den har vi jobbat fram tillsammans med våra spelare, där vi låter dem bestämma och tycka till, säger han, och fortsätter:

– Det handlar om vilka ambitioner individen har. Någon har drömmen att bli fotbollsproffs, andra vill bara spela för att det är roligt. Vi anpassar träningen så att alla får känna sig som världsmästare på varje pass.

Hur ser de långsiktiga ambitionerna ut hos er?

– Vi har tagit fram ett mål för den här gruppen: När de är 18 år så ska vi spela en SM-final. Vi har som mål att bli den bästa föreningen i Limhamn, sen i Malmö, sen Skåne och därefter i Sverige – på ungdomssidan. Vi vill bli den klubb i Sverige som är bäst på att utbilda ungdomar.

 

Joel Ask

Artikelbild: LFC

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close