skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Malmögäris – för glädje och gemenskap

Backarnas FF:s Malmögäris är laget som blivit hela Malmös sedan bildandet 2018.
Här svarar Emma Watson, verksam i föreningen, på Skånesports frågor.

Hur ser ditt engagemang i föreningen ut?

”Vissa veckor roddar jag lite för mycket, andra är jag bättre på att kliva av från ansvar, hehe. Alla i laget är sedan ett år tillbaka indelade i ansvarsområden. Jag pillar med klubbens officiella hemsida, sköter lagets sociala medier och PR, där vi nu blivit flera i gruppen. Sedan är jag med i merchgruppen och matchgruppen med allt vad det innebär. Måla flaggor och banderoller, designa supporterhalsdukar och beställa matchkläder. Ha kontakt med motståndarlagen, schemalägga matcher, boka cuper, lösa problem som uppstår, och så vidare. Sen är jag med lite här och var ibland för att det ju är så det blir när man engagerar sig i en förening och vill mycket. Man hjälps åt.”

Vad vill klubben stå för?

”Vi vill vara en förening dit tjejer och kvinnor får komma och utvecklas, lira fotboll och ha ett tryggt och stärkande sammanhang i ett ack så patriarkalt samhälle. Älskar Backarnas FF. Finns det ens någon annan klubb häromkring som har fotbollsskola, flicklag, damlag och seniorlag?”

Finns det sportsliga ambitioner?

”På det sportsliga är ju vår grundidé som lag att resultat är skit samma, vi festar loss ändå. Men såklart vill vi alltid utvecklas och viker oss inte för en köttig närkamp. Något annat sportsligt mål än så har vi inte. Eller jo! Vi ska förlora med mindre än 25-0 mot MFF. Det vore en jävla bragd.”

 

 

Artikelbild: Emma Watson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close