skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖsterlens FF

Emir Osmanovski klar för storsatsande Österlens FF

Nyförvärvet i Österlens FF, Emir Osmanovski är bara 19 år men har en gedigen fotbollsbakgrund. Han är fotbollsspelaren som vill satsa och fortsätter klättra uppåt. Nu är han klar för div 2 klubben. 

Du bor i Malmö och har långt till Österlen, drygt en timme enkel resa. Hur fungerar det med jobbet när man har träningar tre gånger i veckan? 

-Jag jobbar i dagsläget men har tur som slutar tidigt vilket gör att träningen med Österlen passar perfekt. Vi är fem stycken spelare från Malmö som åker gemensamt i bil till träningarna.

Emir kommer senast från FC Rosengård där säsongen inte blev som han hade tänkt sig. FCR höll sig i toppen under våren men det räckte inte till på hösten. Efter säsongen så kom han i kontakt med ett storsatsande Österlen. 

-Jag klickade direkt med truppen och med tränarna och stortrivs.

-Det är en helt annan miljö. På träningarna är det hela tiden fullt fokus och väldigt högt tempo från samtliga spelare. Vi har en stark 19 mannatrupp med många skickliga och rutinerade spelare som jag tror väldigt starkt på. Vi kan ta oss väldigt långt och till och med vinna serien säger Emir.

Känner du redan nu av att ni är tippad som ett av favoritlagen i er div 2 serie? 

-Jag tror att vi är tippade som topplag i div 2 eftersom vi har en stark trupp men det är inget man kan säga innan serien har startat. Jag tror dock väldigt starkt på Österlen och det är en av anledningarna till att jag valde klubben. 

Vad tror du om serien i sin helhet? 

-Jag har inte så mycket koll på denna serien eftersom att jag aldrig har spelat här. Men av vad jag ser på tabellen så verkar alla lagen vara jämnstarka och jag ser fram emot varje match.

Har ni gjort klart med vad er målsättning är 2020? 

-Målsättningen är att vinna serien. Det kommer och har alltid varit min målsättning och jag tror att hela laget är överens om detta. Min personliga målsättning är att komma långt inom fotbollen eftersom jag älskar det jag gör.

– Jag vill bli en stor spelare och följa Yksel Osmanovski fotspår så att jag en dag kan bli en av de bästa.

Träningsmatcher? 

-Vi kommer ha många träningsmatcher nu innan serien. Två av matcherna är mot mina förra klubbar som LB07 den 1 februari och veckan efter mot FC Rosengård. 

Hur tror du andra beskriver dig som spelare?

-Jag tror att andra beskriver mig som en snabb och stark mittback som är extremt duktig en mot en och som vägrar att förlora. Men även att jag är bra på att hitta den avgörande passningen vid offensiven men även kan hålla lugnet och hitta spelvändningarna.

Emir började sin karriär i Malmö FF som högerytter och spelade där tills 11-12 års-åldern. Därefter gick han till Lilla Torg. Som 15 åring gick han sedan över till LB07. Han blev uppflyttad till A laget som 17 åring och debuterade i div 3 med 12 starter och 9 inhopp.  En kort period 2019 spelade han i Prespa Birlik men anslöt snabbt till FC Rosengård för att slutföra säsongen där.

-Jag minns dagen då jag tog steget in som mittback från att ha varit högerback när en av våra backar var skadade. Det var min A-lagsdebut och tränaren, Tommy Ringbom i LB07 sa han trodde på mig och litade på mig.  Han är en mycket duktig och engagerad tränare med mycket kunskaper. Han startade med mig som mittback i seriepremiären mot Balkan. Det var stort och jag kände pressen och visste att jag var tvungen att prestera.

Österlen storsatsar med ett antal profiler nya i laget såsom Zoran Jovanovic och Furkan Motori från Trelleborgs FF och Festim Bytyqi från LB07.


Emir Osmanovski 2020


Bild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close