FC RosengårdFotbollNyheter

Målmedveten Zahui: “Blir aldrig för gammal”

Under de senaste åren har Thierry Zahui haft svår att finna tillvaron. Nu hoppas han ha gjort så i och med flytten till FC Rosengård.
– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, säger han. 

Under försommaren 2018 lämnade Thierry Zahui Landskorna BoIS, där han varit en nyckelspelare under ett par säsonger.

I exil från Landskorna lyckades mittfältaren aldrig stadga sig. Kortare sejourer i Helsingborgs IF, Varberg BoIS och senast  Assyriska BK utan större framgång blev hans öde.

Nu är Thierry Zahui, 32, tillbaka i den skånska divisionsfotbollen. FC Rosengård är nya klubbadressen – och motivationen är på topp.

– Jag är väldigt glad att få komma hit till en så stor och fin förening. Jag tror och hoppas att 2020 kan bli ett bra år, både för laget och för mig personligen, säger Thierry Zahui.

I en FCR-trupp med relativt låg snittålder hoppas 32-åringen bidra med rutin.

– Jag vet att laget har många unga spelare. Jag tror inte det är någon nackdel. Men jag tror att min erfarenhet och det jag upplevt kan hjälpa laget på något sätt.

Thierry Zahuis känsliga frisparksfot blev ett uppskattat och ofta hyllat vapen på Landskorna IP. Foto: Bildbyrån

Enligt fotbollens biologiska klocka närmar Thierry Zahui sig den “elfte timmen”. Men han betonar att ålder bara är en siffra.

– Kroppen känns väldigt bra. Jag tränar extra för att hålla mig i form. Jag känner stor hunger inför kommande säsong, där jag hoppas kunna uträtta mycket, säger han, och tillägger:

– Bara för att man blir äldre betyder inte det att man blir sämre. Jag har massor av erfarenhet att luta mig tillbaka mot idag, som jag inte kunde göra tidigare. Man lär sig hela tiden och jag har fortfarande ambitioner med min fotboll.

Vad tror du om kommande säsong?

– Det är svårt att säga redan nu. Men jag vet att Rosengård är ett bra lag, här finns spännande spelare. Får vi ihop det så tror jag vi kan vara med och slåss högt upp i tabellen.

Kan man vänta sig se några av dina patenterade frisparkar?

– Haha! Jag hoppas det. Om läget dyker upp så ska jag göra mitt bästa för att det ska bli mål.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close