FotbollNyheter

Bröderna förenade i BK Olympic

Bröderna Robèrt kommer äntligen att spela tillsammans. LB07:s Alexander har tagit klivet över till konkurrenten och brorsan Kevins BK Olympic. Därmed kommer man för första gången att spela i samma lag. 

Hur kommer det att vara att spela i samma lag nu som storebror?

-Att jag och Kevin kommer spela tillsammans tror jag inte kommer vara något speciellt. Inte mer än att vi känner  varandra väldigt bra såklart, så vi vet var vi har varandra. Men att jag spelar med brorsan är inget jag reflekterar så mycket över. Utanför planen är vi bröder och på planen är vi lagkamrater precis som alla andra. Men självklart är det kul att spela med honom för första gången.

Vad fick dig att välja BK Olympic?

-Anledningen till att valet blev BK Olympic är för att de har visat ett stort intresse för mig. Jag tränade några gånger med dem för ett antal veckor sedan och det kändes väldigt bra redan från början. Jag satte mig ner och pratade med huvudtränaren Mladen Blagojevic. Han presenterade vad han tänkte kring mig och hans fotbollsfilosofi.

Efter att ha spenderat två A-lags säsonger i LB07 känns det bra att ha kommit fram till ett beslut och veta var man kommer spendera kommande säsong.

Vad vet du om laget sedan tidigare?

-Jag vet hyfsat mycket om laget sedan tidigare då jag känner till en del spelare och har sett dem ett antal gånger förra säsongen. Förra säsongen var imponerande när man tog sig till kval till division 1.

Vad kan vi nu då förvänta oss av dig?

-Jag tror att jag kommer tillföra mycket kreativitet framåt i banan och såklart arbeta hårt både med och utan boll. Skulle säga att mina styrkor är att jag har en bra spelförståelse, är bra i kombinationsspel när jag får komma framåt.

Vad är din egen målsättning?

-Mina mål denna säsongen är att bidra till att laget ska plocka så många poäng som möjligt. Men även att utvecklas som spelare och bidra med poäng i form av assist och mål.

Senast målet du gjorde var i sista seriematchen mot IFK Trelleborg förra säsongen. Du gjorde första målet och vann matchen med 3-1 och seriesegern till div 2 var klar.  Kommer du nu att känna press att prestera och vara Olympic nästa målskytt?

-Jag kommer inte känna någon större press. Kommer att gå ut på planen med samma mentalitet som alltid vilket är att göra mitt bästa och det brukar räcka ganska långt. Målskyttet kommer inte att vara min primära uppgift men är absolut någonting som jag skall försöka att bidra med.

Hur ser det ut närmsta tidenframöver?

-Det blir mycket träning och uppladdning inför serien. Vi tränar fyra gånger i veckan och har en del träningsmatcher att genomföra. Närmast möter vi IFK Hässleholm om drygt två veckor. Sen skall även en match i Malmömästerskapen spelas innan serien startar.

Någon match du ser fram emot i serien?

-I serien finns det många Malmölag, så det kommer att bli många roliga matcher att spela. Finns många spännande lag i serien precis som oss men jag anser att vi har en stark trupp inför 2020.


Alexander Robèrt BK Olympic

Foto: Olympics hemsida

Relaterade artiklar

Back to top button
Close