FotbollNyheter

Conny Svensson i Marieholms IS: “Förväntningen är att vinna serien”

Hallå där lagledare och allt-i-allon Conny Svensson från Marieholms IS.
Innan seriestart spelas det träningsmatcher och cuper. I Harlösaspelen var ni med men tog er inte hela vägen?

– Vi var med i Harlösaspelen och jag tyckte det gick bra. Vi tog oss till kvartsfinalen och mötte då Stehags AIF. Tyvärr var det slutspelat efter den matchen.

Ni har redan spelat två träningsmatcher. Tidigare har ni mött både Dalby och Östra Asmundtorp. På lördag har ni er tredje träningsmatch och möter Trollenäs. Ni kommer att ha en lång försäsong?  

-Fördelen med så lång försäsong är att vi tränar ordentligt. Vi får många pass i benen och det är bra. Vi är en stor trupp och många som kommer att få speltid. Vi ligger i bra fas och tränar hårt inför säsongen. Vi är ca 25 stycken på varje träning och har 8 träningsmatcher kvar att spela och ska även vara med i Blomsterbergscupen. Dessutom ska vi hinna med att spela i DM innan serien drar igång.

Ni har förstärkt er trupp? 

– Vi har sju nya spelare än så länge. Nya spelare är Euron Rezniqi från Eslövs BK, Bröderna Albin Vigre och Malte Vigre från Teckomatorps SK. Jens Rasmusson från Trollenäs IF. Morgan Hurtig, Sonnie Wulff och vår nya målvakt, Fredrik ”Fokki” Söderholm är alla från Stehags AIF. Sen har Pontus Andersson har gått vidare till Billeberga.

Vad tror du om er serien i sin helhet? 

-Vi tror att det kommer bli en jämn och rolig serie. Vad jag vet så är Teckomatorps SK ett bra lag som är starka. Ett annat lag som kan vara farligt är Furulund. Derbyn man lär ha extra koll på är Stehags AIF, Trollenäs IF och Svalövs BK. Men jag känner på mig att vi är ett av favoritlagen i vår serie.

Så vad är er målsättning för 2020? 

-Målsättningen för 2020 är ju att vi ska vara i topp 3 i serien. Men förväntningen är att vinna serien. 

Du är både lagledare och utespelare?

-Nu sedan två år tillbaka har jag gått in som lagledare för klubben. Jag hoppar in och spelar när det behövs. Min roll som ledare är ganska rolig. Jag har en bra kemi med alla. När spelarna kommer till sin träning eller match så behöver dem bara tänka på sin sin träning eller match och ingenting annat. Jag tar hand om allt annat runt omkring så de kan koncentrera sig på det dem ska göra.

Conny började spela fotboll i Dösjöbro som sexåring.  Året efter det blev det Trollenäs och där spelade han tills han var 13 år. Efter ett spelaruppehåll valde Conny Marieholm IS och har sedan stannat i klubben.


Conny Svensson lagledare i Marieholms IS

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close