Höllvikens IBFInnebandyNyheter

Formstarkt Höllviken hoppas rycka från bottenlagen

Divison ett-säsongen har varit en knagglig sådan hittills för Höllviken IBF. Under lördagen hoppas man kunna distansera sig ytterligare gentemot lagen under, när bottenlaget FC Helsingborg står för motståndet. 

Endast fyra poäng skiljer lagen åt inför den 15:e omgången. Men Höllviken har för ambition att utöka det avståndet.

– Jag tror vi har stora möjligheter att få me oss alla poäng. Jag tror vi kommer få ha mycket boll, och av med den hoppas jag vi kan hota dem. Bollinnehav gör att vi slipper försvara och istället kan äga matchen. Vi vill ju spela vårt spel, säger huvudtränaren Johan Bertilsson.

Höllviken kommer närmast från en stark seger mot topplaget FBC Engelholm.

– Vi gjorde en väldigt bra match där. Lyckades spela oss ur deras press på ett bra sätt. Det är en sak vi kan ta med oss, säger Johan Bertilsson.

– Det var en viktig seger för oss. Ingenting vi egentligen hade räknat med. Men nu ligger vi fyra poäng före Helsingborg, och det kan bli sju om vi vinner i helgen, tillägger han.

Höllviken IBF gör sin andra raka säsong i division ett. Nuvarande huvudtränaren Johan Bertilsson, som kom in i laget i november, ser årets säsong som ett mellansteg.

– För oss handlar det nu om att hålla sig kvar. Vi vet att vi kan få ut mer av det här laget nästa år. Med några värvningar till tror jag vi kan vara ett av topplagen nästa säsong.

– Jag tycker vi spelat bra sedan jag kom in. Vi har gjort det bra, även i förlustmatcher. Jag är säker på att där finns att bygga på för framtiden, avslutar Höllvikentränaren.

Hur ser du på att ta steget från att vara ett lag på den undre halvan till ett topplag?

– Nä, men som jag sa: Några värvningar in så tror jag det blir bra. Sedan har vi resten av säsongen, och försäsongen, på oss att bygga ett spel som gör att vi kan vara med i toppen.

 

Joel Ask

Artikelbild: Maria Alstorp

Relaterade artiklar

Back to top button
Close