IshockeyNyheter

Förre Redhawksspelaren har funnit tillvaron i Modo: ”Har annan roll här”

Under våren förra året stod det klart att Malmö Redhawks och Kim Rosdahl går skilda vägar. Den 23-årige forwarden hamnade i hockeyallsvenska Modo – där karriären tagit ny fart. 
– Förtroendet är allt, säger han. 

Kim Rosdahl gjorde sig ett namn inom Malmöhockeyn i unga år. I tonåren plockades han upp av Malmö Redhawks, vars juniorlag han senare kom att passera igenom.
Efter spel i J20 och J18 samt utlåningssjourer till samarbetsklubben IK Pantern tog han senare en tröja i Redhawks A-lag.

Men väl där hårdnade konkurrensen, och andra spelare prioriterades över den unge forwarden. Ofta en hårt arbetade spelare i lagets tredje- eller fjärdekedja missgynnade hans offensiva färdigheter.

– Jag kände väl att jag behövde få en nystart i min karriär och verkligen få spela. Jag har alltid vetat att jag har mer hockey i mig. Och då ville jag gå någonstans dit jag kunde få en stor roll, säger Kim Rosdahl.

Efter fjolårssäsongen lämnade alltså forwarden sitt Malmö Redhawks för nya äventyr. Flytten gick till Hockeyallsvenskan och Modo. Ett steg i fel riktning, tyckte många. Men Kim Rosdahl har fått anledning att motbevisa tvivlarna.

– Jag har en bra känsla och trivs väldigt bra här. När det går bra både för mig och för laget – då är det inte mycket att klaga på, säger han.

Modo och Kim Rosdal kommer närmast från en seger i toppmötet med Karlskoga. Där stod Malmösonen för sitt tionde mål(totalt 26:e poäng) denna säsong.

– Det är såklart kul att det blivit utdelning i poäng. Det handlar om förtroende och självförtroende. I Modo har jag fått en annan roll – här är jag en producerande spelare. Här ska jag bidra mycket i offensiven.

Kim Rosdahl önskade en större roll – och fick en sådan i Modo. Foto: Bildbyrån

Han berättar att arbetsbeskrivningen – att få ta ett större ansvar offensivt – var en stor anledning till varför valet föll på Modo.

– De vill ha mig i en offensiv roll som ja kunde producera i. Jag tyckte det lät lockande. Jag har ju hela tiden vetat vad jag kunnat, och därför haft en vilja att testa mig själv i en större roll.

Känner du av en utveckling i ditt spel?

– Ja, men det tycker jag. Ju mer självförtroende man får och ju bättre kedjekamrater man får, så tror jag att man kan utvecklas mycket.

– Skillnaden ligger i istid och att man någonstans hamnar högre upp i hierakin. Då blir man mer motiverad att jobba hårt för att få behålla sin plats.

Även utanför rinken har livet rullat på för 23-åringen, som för första gången i karriären lämnat tryggheten i Malmö.

– Jag trivs väldigt bra här, absolut. Det är en liten stad med närhet till det mesta. Jag har bra vänner här som jag umgås mycket här. Klart det är ett miljöombyte och 120 mil hemifrån, eller vad det är. Men det har funkat bra med allt.

Läs mer här! Kim Rosdahl om sin och lagets säsong: ”Finns mer att hämta”

I skrivande stund abonnerar Modo den så åtråvärda andraplatsen i Hockeyallsvenskan.

– Vi har ett bra lag i stort, det är det som gjort det för oss. Vi har flera bra kedjor plus någon som jobbar väldigt hårt.

Vad skulle det betyda för dig att återvända till SHL redan kommande säsong?

– Det hade såklart varit väldigt kul att gå upp, och det finns inget annat i våra tankar än att vi ska lyckas med det. Klart man vill tillbaka till SHL, och gärna så snabbt som möjligt. Jag vill inte bosätta mig  allsvenskan under hela min karriär. Jag vill framåt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close