skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Rosengårdstjärnan blickar framåt efter skadorna: ”Vill nå nästa nivå”

Sedan ankomsten till FC Rosengård har Johanna Rytting Kaneryd hämmats av svåra skador.
Under 2019 var hon tillbaka i spel. 2020 hoppas hon ta nästa kliv.
– Jag har bättre förutsättningar nu än på länge, säger hon. 

Fjolårssäsongen var den då FC Rosengård återtog tronen på den svenska damfotbollsscenen. Just nu befinner man sig i förberedelserna för en ny säsong.

I truppen finns Johanna Rytting Kaneryd, 22, som efter en lång tid av skador bakom sig ser årets säsong som en nystart i FC Rosengård.

– Det var såklart väldigt tufft att åka på en skada direkt. Det tog lång tid att bli kvitt den. nästan ett år, och att sen komma i form, säger Johanna Rytting Kaneryd, och fortsätter:

– Det är väldigt skönt att få en hel försäsong i benen och att ha varit skadefri under ett tag nu. Det är först nu jag känner att jag börjar nå min toppform. Förra året var en liten uppstart – i år tror jag det kommer bli bättre, jag är redo att ta nästa steg.

Årets första match spelar FC Rosengård under lördagen, när danska Bröndby kommer på besök.

– Nu i början så blir det nog så att vi låter alla spelare få speltid, så att man kommer in i det. Jag vet inte hur mycket jag kommer spela, men det kommer bli väldigt kul att dra igång i gen, i alla fall, säger hon.

Vad vill man få ut av en första träningsmatch?

– Det är att sätta vår spelidé och de bitar vi tränat på i både försvar och anfall. Sen att få känna på bollen, komma i rätt tajming.

22-åriga Rytting Kaneryd ser fram emot kommande säsong. Foto: Bildbyrån

En kontrast jämfört med fjolåret är att Rosengård i år går in i Europa-spel. Vilket betyder fler matcher och en större belastning på truppen. Men Johanna Rytting Kaneryd tror på sitt lag på alla fronter.

– Det är klart att det är en liten extra krydda att även ha Champions League-spel. Vi har hämtat in bra spelare, även förlängt med några viktiga, så jag tror att vi kommer klara det bra.

Huvudtränaren Jonas Eidevall har pratat om att hans lag kommer behöva bli mer flexibelt i och med ett ökat antal matcher under 2020.
Rytting Kanderyd skriver under på det – och bekänner att förberedelserna är i full gång.

– Vi tränar på olika spelsystem. Både 3-5-2, som vi körde förra säsongen, men även andra varianter. Det är viktigt att vi kan spela matcher på olika sätt. En sak vi tränat på är omställningarna. Vi har varit duktiga i vårt bollinnehav, men vi behöver ven kunna bli rakare i våt spel.

Hur pass delaktig hoppas du kunna vara i år?

– Jag vill kunna utnyttja mina styrkor; att driva boll, komma i hög fart och kunna straffa motståndarna offensivt. Jag vill även bli bättre i att göra poäng.

Hur ser du på konkurrensen på mittfältet?

– Ja, mittfältare eller wingback – vi får se var jag spelar. Nä, men vi har ett väldigt starkt mittfält, men jag ser bara konkurrensen som en bonus. det gör att man utvecklas.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close