FotbollNyheterRåå IF

Ödmjukt Råå IF blickar mot seriestart

Mycket är nytt i Råå IF inför säsongen 2020.
Sportchefen Magnus Jönsson rätar ut några frågetecken som Skånesport la i hans knä. 

Hur har försäsongen sett ut?

– Försäsongen börjar på onsdag den 29/1 med ett spelarmöte. Träningen drar igång på torsdagen den 30/1. Vi har valt detta upplägg då vi tycker att försäsongen är väldigt lång och att det inte blir mer än två-tre veckors semester i sommar. Serien börjar den 10/4, så vi har gott om tid att komma i form till dess.

Vad skiljer er som lag i år jämfört med förra året?

– Vi har en ny huvudtränare i gamle Bois:aren Johnny Lundberg, vilket vi är väldigt nöjda med.
Han och den övriga ledarstaben kommer vara tydliga och ställa höga krav på spelarna, vilket vi tror
kan bidraga till att vi tar nästa steg både som lag och individuellt.

Hur har ni förstärkt truppen?

– Vi är väldigt nöjda med ”frimånaden”, vi har fått behålla alla spelarna som vi ville ha kvar. Vi har varit väldigt tydliga med att vi vill ha spelare som har rätt karaktär och som verkligen vill vara med och bidraga till Råå IF, annars har man fått söka sig någon annanstans. Vi har fått in åtta bra fotbollsspelare och karaktärer där
kanske ”Jonte” Olsson sticker ut mest eftersom han spelade allsvensk fotboll för HIF så sent som för tre år sedan. Men även Hampus Agerström(Högaborg), Filip Bodenäs(Eskilsminne), Mattias Holtenäs(Eskilsminne), Elias Johansson(Ängelholm) och Mikael Berglund Bengtsson(Hittarp) kommer bidraga med rutin och kvalité.

Vad tror du om kommande säsong?

– Väldigt svårt att säga då alla lagen utom Högaborg är nya bekantskaper. Förra året som nykomling låg vi i en Småland-/Hallandserie. Vi blev sexa på 30 poäng, vilket vi var nöjda med. Jag tror denna serie är bättre och blir tuffare. Malmöserier är ofta tuffare. Men vi kommer vara redo och antar mer än gärna utmaningen.

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Målsättningen kommer Johnny ihop med övrig ledarstab och spelartruppen sätta här framöver. Men
generellt sätt så vill vi utveckla spelarna och laget. Kan vi ta fler poäng än förra året och kanske någon placering så är det jättebra.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close