skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Bättre balans ska bli Staffanstorp Uniteds framgångsrecept

Yorgo ”Jojje” Skulis är ny huvudtränare i Staffanstorp United FC inför säsongen 2020. Så här säger han om lagets rådande status och om det som komma skall. 

”Jojje” har tidigare agerat assisterande tränare i United. I år står han längst fram i ledet.

Hur har försäsongen sett ut?

– Vi har varit igång i två veckor och det har sett bra ut med hög närvaro och bra träningar. Vi tränar tre gånger i veckan varav en gång är ”fys”. Nu på Lördag så spelar vi i Blomsterbergs cup, sen rullar det på med träningsmatcher fram till seriestart.

Vad skiljer er som lag i år jämfört med förra året?

– Egentligen inte så mycket på spelarfronten. Vi har mer eller mindre samma trupp som förra året. En spelare har lämnat för en annan klubb. Jag hoppas vi får en bättre balans i spelet. Vi släppte in alldeles för många mål i fjol (52) och det har alla förstått att då går det inte att uppnå något resultat. Vi kommer ha en bättre balans!

Hur har ni förstärkt truppen?

– Inga externa nyförvärv, men vi har några yngre spelare som vi lyft upp till seniortruppen, som förhoppningsvis kan utvecklas och ta plats. Sen är vi nog inte riktigt färdiga med den biten.

Vad tror du om kommande säsong?

– Vi har bytt serie från Sydvästra till Östra, vilket innebär att vi möter lag som vi inte stött på tidigare. Jag vill inte uttala mig om några eventuella topplag, då jag inte har så bra koll just nu. Nu är det full fokus på vårt lag och vårt spel, så vi kommer väl förberedda när serien sätter igång.

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Mina ambitioner är som alltid höga men även realistiska. Får vi vara utan skador och plötsliga bortfall blir vi ett lag att räkna med. Vi tränare och spelare har en gemensam målsättning, och den håller vi internt så länge. Hör gärna av dig i September så ska jag svara på om vi uppnådde vår målsättning eller inte, haha.

Läs mer här! Han tar över huvudtränarposten i Staffanstorp United

 

Artikelbild: SUFC

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close